Τέλος η υποστήριξη και η ασφάλεια για τα Windows 7

390 0


Άσχημα νέα για τους χρήστες των πλέον παλιών πλην αξιόπιστων Windows 7. Η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό, θα σταματήσει εξ’ ολοκλήρου την υποστήριξη στο εν λόγω λειτουργικό, στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Η Microsoft είχε σταματήσει να βγάζει νέες ενημερώσεις λειτουργιών (δηλαδή ενημερώσεις που διορθώνουν λειτουργικά σφάλματα και προσθέτουν νέες λειτουργίες) από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ συνέχισε κανονικά να προωθεί ενημερώσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του υπολογιστή. Πλέον, θα σταματήσει παντελώς να κυκλοφορεί ενημερώσεις για τα Windows 7 μετά από την παραπάνω ημερομηνία, αφήνοντας έτσι το λειτουργικό ευάλωτο σε απειλές, ιούς και κακόβουλο λογισμικό που θα κυκλοφορήσει μετέπειτα.

 

Η μόνη λύση, πλέον, για να μπορέσει κάποιος να παραμείνει ασφαλής και μετά το πέρας της 14ης Ιανουαρίου χρησιμοποιώντας τα Windows 7, είναι να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει κάποιο συμβατό antivirus.

 

Βέβαια, η Microsoft μέσα από την ανακοίνωσή της δεν προτείνει κάτι τέτοιο, αλλά προτρέπει τους χρήστες να αναβαθμίσουν στα νεότερα Windows 10.

 

Η εταιρία έχει ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τακτική και με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, προφανώς για να τονώσει και να αυξήσει τις πωλήσεις και τη γενικότερη χρήση των νεότερων εκδόσεων (στην προκειμένη περίπτωση των Windows 10).

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Microsoft

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)