Τι να κάνω εάν ο εκτυπωτής βγάζει μουντζούρες;

438 0


Οι απρόσμενες «εκπλήξεις» είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο όταν μιλάμε για εκτυπωτές. Ο εκτυπωτής είναι μία πολύ ευαίσθητη συσκευή, που πολλές φορές εξαιτίας της παρόδου του χρόνου και της εκτεταμένης χρήσης, μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα ή δυσλειτουργίες. Μία από αυτές – η συχνότερη ίσως – είναι η εμφάνιση διάφορων ανεπιθύμητων ειδώλων (μουντζούρες) στις εκτυπώσεις σας, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.

 

Για τον λόγο αυτό, τα Windows σε συνεργασία με τον εκάστοτε εκτυπωτή, παρέχουν ένα ειδικό λογισμικό για τη διενέργεια συντήρησης στη συσκευή σας, το οποίο είναι προεγκατεστημένο σε όλους τους υπολογιστές, και συμβατό με τους περισσότερους εκτυπωτές.

 

Για να βρείτε το εν λόγω λογισμικό, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα κενό σημειωματάριο των Windows, και στη συνέχεια να επιλέξετε Αρχείο > Εκτύπωση…

 

 

Έπειτα, επιλέξτε από τη λίστα που εμφανίζεται τον εκτυπωτή που επιθυμείτε να επιδιορθώσετε, και μετά πατήστε «Προτιμήσεις».

 

Στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε στην καρτέλα “Συντήρηση” και θα δείτε τις διαθέσιμες επιλογές που σας παρέχονται για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα του εκτυπωτή σας. Κάτω από τη κάθε μία, παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

 

Οι κυριότερες είναι οι: Καθαρισμός, Βαθύς Καθαρισμός, Ευθυγράμμιση κεφαλής εκτύπωσης και Έλεγχος ακροφυσίων. Πατώντας κάθε μία από αυτές, ξεκινάει μία ξεχωριστή αυτόματη διαδικασία του εκτυπωτή, προκειμένου να εφαρμόσει την λειτουργία που επιλέξατε. Ο εκτυπωτής σας για λίγη ώρα θα είναι μη διαθέσιμος, και ίσως συμπεριφερθεί «περίεργα», κάτι που δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

 

Σημειώστε ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι διαθέσιμες οι ίδιες επιλογές και σε εσάς. Μπορεί ο δικός σας εκτυπωτής να έχει επιπλέον, ή λιγότερες δυνατότητες για συντήρηση.

 

Έχετε υπόψη σας να έχετε εφοδιασμένο τον εκτυπωτή σας με επαρκή ποσότητα χαρτιού πριν ξεκινήσετε κάποια από τις παραπάνω διαδικασίες, γιατί οι περισσότερες από αυτές το χρειάζονται. Η μέση διάρκεια των περισσότερων λειτουργιών συντήρησης είναι 2 με 5 λεπτά.

 

Αφού η λειτουργία που επιλέξατε ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ανάλογο μήνυμα στην οθόνη που θα σας ενημερώνει, και έπειτα θα μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας κανονικά.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: THEGOODESTATE

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)