Το Facebook θα ενσωματώσει Instagram, WhatsApp και Messenger

373 0


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mark Zuckerberg φαίνεται πως σκέφτεται να ενσωματώσει Instagram, WhatsApp και Messenger στην ενιαία πλατφόρμα του Facebook.

 

Αυτό – τουλάχιστον με ότι είναι γνωστό έως τώρα – θα επιτρέπει στους χρήστες των τριών αυτών εφαρμογών να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους σαν να βρίσκονταν και οι δύο στην ίδια εφαρμογή, πχ. ένας χρήστης του Instagram θα μπορεί να στείλει μήνυμα σε έναν χρήστη του WhatsApp.

 

Το σχέδιο του Zuckerberg περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στον κώδικα του Facebook και των τριών αυτών εφαρμογών, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αλληλένδετα. Επιπλέον, προτεραιότητα φαίνεται πως είναι η χρήση της end-to-end κρυπτογράφησης των μηνυμάτων μεταξύ αυτών των εφαρμογών. Μέχρι τώρα, τέτοια κρυπτογράφηση είχε μόνο το WhatsApp. Το Messenger δίνει τη δυνατότητα τέτοιας κρυπτογράφησης, μέσω των μυστικών συνομιλιών, ωστόσο δεν είναι καθολικά ενεργοποιημένη και πρέπει να ενεργοποιείται χειροκίνητα από το χρήστη για κάθε συνομιλία που θέλει να κρυπτογραφηθεί. Το Instagram δεν έχει καμία κρυπτογράφηση στα μηνύματα των χρηστών αυτή τη στιγμή.

 

Μία τέτοια ενοποίηση, πάντως, θα μπορούσε να φέρει πολλές νέες δυνατότητες στους χρήστες της πλατφόρμας, πέρα από τα μηνύματα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: T-Online

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)