Αναφορές για ξεθώριασμα του χρώματος σε κόκκινα iPhone 12, 11 και SE

270 0


Σε τροχό της τύχης φαίνεται πως εξελίσσεται η αγορά και η κατοχή ενός κόκκινου iPhone 12, 11 και SE 2020, αφού ορισμένοι χρήστες καταγγέλλουν ότι η συσκευή τους μετά από κάποιο καιρό άρχισε να… ξεθωριάζει.

Πριν λίγες μέρες, το σλοβάκικο σάιτ Svetapple ανέφερε ότι ένα κόκκινο iPhone 12 που είχαν αγοράσει για επαγγελματικούς σκοπούς, ξεθώριασε αδικαιολόγητα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Τον Νοέμβριο του 2020, αγοράσαμε ένα κόκκινο iPhone 12 για το γραφείο αρχισυνταξίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Το κινητό φορούσε θήκη από την πρώτη μέρα και δεν χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο “τοξικό” περιβάλλον όπου είναι παρούσες διάφορες επιθετικές ουσίες. Παρόλα αυτά, ένα δυσάρεστο αισθητικό ελάττωμα έκανε την εμφάνισή του, το οποίο από τη δική μας οπτική πλευρά οφείλεται σε κακή μεταχείριση της επιφάνειας. Ένα βαθύ κόκκινο χρώμα άρχισε να εμφανίζεται σε μία από τις γωνίες, και δεν φαινόταν ωραίο οπτικά.

 

Το πρόβλημα ωστόσο δεν φαίνεται να είναι καινούριο. Οι πρώτες αναφορές ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι τον Μάιο, όταν ένας χρήστης διαμαρτυρήθηκε στο επίσημο forum της Apple, ότι το κόκκινο iPhone 11 του, το οποίο είχε μόλις για 4 μήνες, άρχισε να χάνει το χρώμα του. Κατά λέξη, είπε:

Έχω το κινητό μου 4 μήνες. Σε θήκη όλη την ώρα. Μένω σε πολιτεία της Ουάσιγκτον, όχι σε πολύ ζεστή και ηλιόλουστη περιοχή. Και οι γωνίες γίνονται ανοιχτό πορτοκαλί σαν να ξεθωριάζει το χρώμα; Είχα όλα τα προηγούμενα μοντέλα για χρόνια. Είχα το 6S Plus και αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά τώρα συμβαίνει αυτό σε 4 μήνες; Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι το κινητό είναι σε άριστη κατάσταση, πέρα από την ελαττωματική βαφή στο αλουμινένιο περίγραμμα.

 

Από κάτω, δεκάδες χρήστες έσπευσαν να του απαντήσουν λέγοντας ότι και αυτοί είχαν κάποια παρόμοια εμπειρία. Τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν το iPhone 11, αλλά κάποιες αναφέρονταν και στο iPhone SE 2020. Ενδεικτικά, ένας άλλος αναγνώστης του είπε:

Και το δικό μου επίσης. Το είχα σε θήκη όλη την ώρα. Φαίνεται άσχημο και εκνευριστικό αφού πλήρωσα πολλά χρήματα γι’ αυτό. Το είχα μόλις λίγους μήνες όταν παρατήρησα το χρώμα να ξεθωριάζει. Επειδή είναι κόκκινο, το ξεθώριασμα φαίνεται πολύ άσχημο.[…]

 

Μάλιστα, αρκετοί επισκέπτες του forum κατέθεσαν τις δικιές τους εμπειρίες, συνοδεύοντάς τις και με φωτογραφίες από τις συσκευές τους:

 

Όλες οι καταγγελίες ήταν πανομοιότυπες. Πρόκειται για συσκευές λίγων μηνών, η πλειοψηφία των οποίων φορούσαν μάλιστα θήκη από την πρώτη μέρα. Προφανώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να προστατέψει και το χρώμα τους, αφού όπως βλέπετε ο αποχρωματισμός είναι εμφανής και αντιαισθητικός.

 

Δεν είναι γνωστό πόσες παρτίδες επηρεάζονται από το συγκεκριμένο ελάττωμα, ωστόσο εκτιμούμε ότι δεν είναι αρκετές, ειδάλλως θα είχε ξεσηκωθεί μεγάλη θύελλα αντιδράσεων, αφού μιλάμε για μία πολύ ακριβή συσκευή και τέτοια “λάθη” δεν συγχωρούνται.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: iPhoneHacks

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)