Αποκαλύφθηκε το Apple Intelligence, που φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη σε iPhone, iPad και Mac

4 0


Το δικό της σύστημα τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε πριν από λίγο η Apple στο ετήσιο συνέδριο WWDC24 που διοργανώνει, «εισβάλλοντας» σε έναν τεχνολογικό τομέα που ομολογουμένως γνωρίζει τρομακτική άνθιση το τελευταίο διάστημα.

 

Με το νέο Apple Intelligence, η εταιρεία σκοπεύει να απλοποιήσει σημαντικά την καθημερινότητα του χρήστη, εκμεταλλευόμενη τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το AI.

Πρόκειται για μία σουίτα εφαρμογών και λειτουργιών που θα ενσωματώνονται σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Apple, συμπεριλαμβάνοντας τα iPhone, τα iPad, και τους υπολογιστές Mac.

 

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Apple θα μπορεί να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις, να συντάσσει αυτόματα κείμενο, να δημιουργεί περιλήψεις, και πολλά ακόμη.

 

Παράλληλα, η δημοφιλής ψηφιακή βοηθός Siri αναβαθμίζεται σημαντικά, αφού πλέον θα είναι ικανή να πραγματοποιεί πληθώρα νέων και πολύπλοκων ενεργειών, όπως να αναζητεί συγκεκριμένες φωτογραφίες από τη συλλογή του χρήστη βάσει περιγραφών, να προγραμματίζει επικείμενες αποστολές γραπτών μηνυμάτων, να ανασκευάζει ένα γραπτό κείμενο σε διαφορετικό ύφος, και άλλα.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή παραγωγής εικόνων, μέσω της οποίας θα μπορούμε να δημιουργούμε τεχνητές εικόνες, σύμφωνα με την εντολή και τις οδηγίες που θα δώσουμε.

Στο ίδιο «μήκος κύματος», την εμφάνισή τους κάνουν και τα Genmoji, μέσω των οποίων θα μπορούμε να δημιουργούμε πρωτότυπα εικονίδια τύπου emoji, με αντίστοιχο τρόπο.

 

Η Apple δεν παρέλειψε να τονίσει πως βασικός της γνώμονας για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, είναι η προστασία και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Γι’ αυτό, η ίδια ισχυρίζεται ότι η επεξεργασία κάθε ευαίσθητης πληροφορίας θα γίνεται κατά κύριο λόγο στη συσκευή του χρήστη, αλλά ακόμη και αν χρειαστεί η συμβολή των απομακρυσμένων διακομιστών της, τα δεδομένα θα μεταφέρονται σε έναν «ιδιωτικό» server, όπου θα παραμένουν έως την διεκπεραίωση της εκάστοτε ενέργειας, και ουδέποτε θα αποθηκεύονται.

 

Τέλος, επισημοποιήθηκε η συνεργασία μεταξύ της Apple και της OpenAI, της εταιρείας που ανέπτυξε το ChatGPT, προκειμένου αυτό να ενσωματωθεί σε όλα τα προϊόντα της πρώτης, και να αντικαθιστά το Siri όταν χρειάζεται.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)