Αποκλειστικό: Απάτη με πλαστό email από την ACS για υποτιθέμενο δέμα

254 0


Άλλη μία συντονισμένη απόπειρα παραπλάνησης ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου, βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε εξέλιξη από επιτήδειους που αποστέλλουν ψεύτικα email κατά πάντων, προκειμένου να ξεγελάσουν τους άπειρους και τους αφελείς, και εν τέλει να αποσπάσουν τα χρήματα αλλά και τα προσωπικά τους δεδομένα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένα πλαστό μήνυμα που απεικονίζει το λογότυπο της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, υποτίθεται πως μας ενημερώνει για ένα παραλειπόμενο «σημαντικό πακέτο από την κυβέρνηση», για το οποίο πρέπει να «επαληθεύσουμε τη διεύθυνσή μας» και να πληρώσουμε 3€, για να μπορέσουμε να το παραλάβουμε.

Μάλιστα, οι απατεώνες φροντίζουν να “τρομοκρατήσουν” χρονικά το θύμα, δίνοντάς του ελάχιστη προθεσμία 24 ωρών για να πραγματοποιήσει τα παραπάνω, διαφορετικά θα χάσει το δέμα, όπως αναφέρουν. Προφανώς, στόχος τους είναι να αγχώσουν τον παραλήπτη, ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία άμεσα, χωρίς να σκεφτεί καλύτερα το ενδεχόμενο απάτης που κρύβεται από πίσω.

 

 

 

Στην πραγματικότητα, εννοείται πως δεν υφίσταται κάποιο δέμα, και όλη η ιστορία αποτελεί μία επιπόλαιη και κακοφτιαγμένη κομπίνα κάποιων πονηρών, που θέλουν να ωθήσουν το θύμα να ακολουθήσει τον σχετικό σύνδεσμο, και έπειτα να εισάγει τους αριθμούς και τα στοιχεία των τραπεζικών του καρτών, για να τα υποκλέψουν και να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό του.

Πρόκειται για τη συνηθέστερη μορφή διαδικτυακής απάτης, τύπου Phishing.

 

 

Τι γίνεται, λοιπόν, αν πατήσετε στον υπερσύνδεσμο;

Θα μεταφερθείτε σε μία παραπλανητική ιστοσελίδα, πιστό αντίγραφο της γνήσιας, η οποία έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας πείσει ότι αποτελεί ιδιοκτησία της ACS.

Όπως είναι προφανές, ο συγκεκριμένος ιστότοπος θα είναι ψεύτικος, και ουδεμία σχέση θα έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία κούριερ.

 

Εάν έχετε λάβει το παραπάνω email, ή κάποιο παρόμοιο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, ή μάλλον να μην κάνετε, είναι να μην πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού ebanking ή τον αριθμό της κάρτας σας, στη σελίδα που οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος.

Καλό θα ήταν να μην τον πατήσετε καν, καθώς πολλές φορές τέτοια κακόβουλα sites ενδέχεται να κρύβουν και ιούς, μέσω λήψης αρχείων που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο παρασκήνιο κατά την επίσκεψή σας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Google News

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)