«Ποιο Smartphone να πάρω με 100€;» [Φεβρουάριος 2024]

110 0


Σε μία εποχή ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και δυσβάσταχτης ακρίβειας, το internal.gr επιτελεί για εσάς το δύσκολο έργο της έρευνας αγοράς του νέου σας smartphone, προκειμένου να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να αποφύγετε διάφορες παγίδες και τεχνάσματα ηλεκτρονικών εμπόρων.

Σκοπός μας, σήμερα, είναι να καταφέρουμε να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τιμή που να μην ξεπερνάει τα 100€.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διαθέσιμες επιλογές σε αυτή τη χρηματική ζώνη είναι πια περισσότερο περιορισμένες από ποτέ, συνεπώς θα πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι που ίσως να μην είναι πλήρως ικανοποιητικό για εσάς και τις ανάγκες σας.

 

Μετά από ενδελεχή και εξειδικευμένο έλεγχο των προσφερόμενων μοντέλων στην αγορά κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, καταλήξαμε στα εξής:

 

Το Xiaomi Poco M4 5G αποτελεί μία ιδιαίτερα τίμια επιλογή στην κατηγορία, με οκταπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 7 nm, και χρονισμένο στα 2,2 GHz + 2,0 GHz, μνήμη RAM 4 GB, οθόνη IPS 6,58 ιντσών και ρυθμού ανανέωσης στα 90 Hz, διπλή κάμερα 13 MP + 2 MP πίσω και 5 MP μπροστά, μπαταρία 5000 mAh, αποθηκευτικό χώρο 64 GB, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, και υποστήριξη δικτύων 5G.

Διατίθεται σε τρία χρώματα (μαύρο, κίτρινο, γαλάζιο), και η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 95 – 105 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών.

 

Παράλληλα, το ενδιαφέρον μας κέντρισε και το Motorola Moto G14, το οποίο εξοπλίζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,0 GHz + 1,8 GHz, μνήμη RAM 4 GB, οθόνη IPS 6,5 ιντσών, διπλή κάμερα 50 MP + 2 MP πίσω και 8 MP μπροστά, μπαταρία 5000 mAh, αποθηκευτικό χώρο 128 GB, ενώ και αυτό φέρει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά όχι συνδεσιμότητα 5G.

Διατίθεται σε τέσσερα χρώματα (γκρι, μπλε, λιλά, μπεζ), και η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 90 – 100 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών.

 

Όλα τα παραπάνω μοντέλα χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, υποστηρίζουν διπλή SIM και επέκταση αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας microSD.

 

Συγκρίνοντας τις δύο παραπάνω συσκευές, παρατηρούμε πως το Xiaomi Poco M4 έχει ελαφρώς ισχυρότερο επεξεργαστή (υψηλότερος χρονισμός και νεότερη αρχιτεκτονική) σε σχέση με το Moto G14, ενώ μπορεί να συνδεθεί και σε δίκτυα 5G, κάτι που ο αντίπαλός του δεν δύναται.

Από την άλλη, το Motorola Moto G14 προσφέρει καλύτερες κάμερες (50 + 2 MP αντί 13 + 2 MP πίσω και 8 MP αντί 5 MP μπροστά), και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (128 GB αντί 64 GB), συγκριτικά με το Poco M4.

Συνεπώς, η τελική απόφαση είναι δική σας και εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)