Αποκλειστικό: Απάτη με πλαστό email της Cosmote

314 0


Μία ευρεία απόπειρα παραπλάνησης των πελατών της Cosmote, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη από επιτήδειους που αποστέλλουν ψεύτικα email κατά πάντων, με σκοπό να ξεγελάσουν τους άπειρους και τους αφελείς, και εν τέλει να αποσπάσουν τα στοιχεία των τραπεζικών καρτών τους.

 

Ειδικότερα, ένα πλαστό μήνυμα που απεικονίζει το λογότυπο της υπηρεσίας Cosmote ID, συνοδευόμενο από τον τίτλο «ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ COSMOTE» και φερόμενο αποστολέα το «cosmote.gr», υποτίθεται πως ενημερώνει τον χρήστη ότι πρέπει να ενημερώσει τα στοιχεία πληρωμής του στην πλατφόρμα, καθώς η κάρτα του έχει «μπλοκαριστεί / λήξει, ή έχει τεθεί σε αναστολή».

 

 

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και απώτερος στόχος των δημιουργών αυτής της επιπόλαιας και κακοφτιαγμένης κομπίνας, είναι να ωθήσουν τους παραλήπτες να πατήσουν το κουμπί, και να εισάγουν εκ νέου τους αριθμούς των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών, στην πλαστή σελίδα που έχουν φτιάξει, ώστε να τους υποκλέψουν, και μετέπειτα να αδειάσουν τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων.

Πρόκειται για τη συνηθέστερη μορφή διαδικτυακής απάτης, τύπου Phishing.

 

Τι γίνεται, λοιπόν, αν πατήσετε στον υπερσύνδεσμο;

Θα μεταφερθείτε σε μία παραπλανητική ιστοσελίδα, πιστό αντίγραφο της γνήσιας, η οποία έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας πείσει ότι αποτελεί ιδιοκτησία της Cosmote.

Όπως είναι προφανές, ο συγκεκριμένος ιστότοπος θα είναι ψεύτικος, και στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση θα έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

 

Εάν έχετε λάβει το παραπάνω email, ή κάποιο παρόμοιο, μην ανησυχείτε.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, ή μάλλον να μην κάνετε, είναι να μην πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού ebanking ή τον αριθμό της κάρτας σας, στη σελίδα που οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος.

Καλό θα ήταν να μην τον πατήσετε καν, καθώς πολλές φορές τέτοια κακόβουλα sites ενδέχεται να κρύβουν και ιούς, μέσω λήψης αρχείων που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο παρασκήνιο κατά την επίσκεψή σας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)