Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα πράσινα και τα μπλε κουτάκια μηνυμάτων στο iPhone

290 0


Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το iOS, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα iPhone, ίσως να έχετε προσέξει με απορία το γεγονός ότι κάποια γραπτά μηνύματα που στέλνετε είναι πράσινα, και κάποια άλλα είναι μπλε.

 

Αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας των μηνυμάτων στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Η Apple έχει αναπτύξει μία δική της υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, το iMessage, το οποίο υποστηρίζει επικοινωνία αποκλειστικά μεταξύ χρηστών iPhone και iPad.

 

Όταν, λοιπόν, έχετε iPhone και στέλνετε μήνυμα σε κάποιο άλλο άτομο που έχει και αυτός iPhone, χρησιμοποιείται προεπιλεγμένα το iMessage, και τα κουτάκια των μηνυμάτων σας γίνονται μπλε.

 

Εάν στείλετε μήνυμα σε κάποιον που έχει άλλου τύπου συσκευή, όπως για παράδειγμα Android, τότε αυτό θα μετατραπεί σε απλό SMS / MMS, και θα αποσταλεί συμβατικά. Σε αυτή την περίπτωση, τα κουτάκια των μηνυμάτων σας θα είναι πράσινα.

 

Εάν επικοινωνείτε μέσω iPhone με κάποιον που έχει και αυτός iPhone, αλλά τα μηνύματα εμφανίζονται πράσινα, τότε αυτό σημαίνει πως είτε εσείς, είτε το άλλο άτομο, έχετε απενεργοποιήσει χειροκίνητα την υπηρεσία iMessage, και συνομιλείτε αναγκαστικά μέσω απλών SMS / MMS.

 

Σημειώστε πως το iMessage λειτουργεί μέσω διαδικτύου, συνεπώς η αποστολή των μηνυμάτων γίνεται δωρεάν, σε αντίθεση με τα κλασσικά SMS / MMS, που, όπως είναι γνωστό, χρεώνονται.

 

Μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη την υπηρεσία iMessage και στο δικό σας iPhone, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις, έπειτα στα Μηνύματα, και μετά στο iMessage.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)