Χάκερ διείσδυσε στη διαχείριση του Uber και… τρόλλαρε τους υπαλλήλους

108 0


Δύσκολες ώρες περνάει η δημοφιλής πλατφόρμα Uber, αφού τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζει μία κυβερνοεπίθεση που έχει αναστατώσει τόσο την εταιρεία, όσο και το προσωπικό της.

 

Όπως έγινε γνωστό, ένας χάκερ φέρεται να παραβίασε τον λογαριασμό ενός υπαλλήλου, μέσω του οποίου κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στη διαχείριση τόσο της ίδιας της εφαρμογής, όσο και της υπηρεσίας ενδοεπικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο Uber.

Εκεί, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Ανακοινώνω ότι είμαι χάκερ και τα δεδομένα του Uber παραβιάστηκαν.

 

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς να αποκαλύψει εάν έχουν διαρρεύσει και προσωπικά στοιχεία χρηστών, ενώ επισήμανε πως έχει επικοινωνήσει ήδη με την αρμόδια δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

 

Ο επιτιθέμενος, στη συνέχεια, με νέο μήνυμα… καυχήθηκε πως κατάφερε να αποσπάσει κώδικα και ιδιωτικά μηνύματα από την πλατφόρμα, ανεβάζοντας, μάλιστα, και μία φωτογραφία ως πειστήριο.

 

Ένας υπάλληλος της Uber, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, λέει πως έλαβαν από το τμήμα κυβερνοασφάλειας ένα email με την ένδειξη «ΈΚΤΑΚΤΟ», ζητώντας τους να σταματήσουν άμεσα τη χρήση της υπηρεσίας ενδοεπικοινωνίας.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως κάθε φορά που προσπαθεί να επισκεφθεί μία ιστοσελίδα μέσα από το δίκτυο της εταιρείας, ανακατευθύνεται σε μία σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, συνοδευόμενη από ένα… «Άντε γαμ*θείτε, μαλ*κες».

 

Την ίδια ώρα, ο χάκερ υποστηρίζει πως έχει αποκτήσει και τον πλήρη έλεγχο του Google Cloud και των Amazon Web Services της Uber.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The New York Times

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)