Σταματάει τις κάρτες γραφικών η EVGA και κατηγορεί την Nvidia

99 0


«Βόμβα» στον κόσμο της τεχνολογίας, με μία από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες εταιρείες του χώρου, την EVGA, να ανακοινώνει την απόσυρσή της από την παραγωγή καρτών γραφικών, αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές κατά της Nvidia.

 

Η EVGA έκανε, πριν από λίγες ώρες, γνωστό πως αποχωρεί από την αγορά των GPU, αποκαλύπτοντας πως δεν θα κατασκευάσει τις κάρτες νέας γενιάς της Nvidia (εννοώντας τις επερχόμενες RTX 4000), καθώς διακόπτει τη μεταξύ τους συνεργασία, εξαιτίας αθέμιτης συμπεριφοράς της δεύτερης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EVGA ισχυρίζεται πως η Nvidia, μεταξύ άλλων, κρατούσε κρυφή την τιμολογιακή της πολιτική μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μαθαίνει το κόστος ταυτόχρονα με… τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που την έφερνε σε δύσκολη θέση σχετικά με την έγκαιρη διαμόρφωση της δικής της τιμολογιακής πολιτικής.

Επιπλέον, την κατηγορεί πως έστελνε τους νέους drivers για τις κάρτες της πρώτα σε… δημοσιογράφους, και μετά σε αυτήν, ενώ φέρεται να παρείχε και ελλιπή πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης και παρεμβάσεων στα αρχικά της προϊόντα.

 

Πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως η EVGA αναγκάζεται να πουλάει τα κορυφαία μοντέλα της τωρινής γενιάς, όπως τις RTX 3080 και 3090, με απώλειες εκατοντάδων δολαρίων ανά κομμάτι, προκειμένου να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις τιμές της σε σύγκριση με αυτές της Nvidia.

 

Παρά τη δυσοίωνη τροπή των πραγμάτων, η EVGA δήλωσε πως θα συνεχίσει τη διάθεση και την υποστήριξη των RTX 3000 που ήδη παράγει, ενώ τόνισε ότι, παρά τις εξελίξεις, δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

 

Υπενθυμίζεται πως η EVGA δεν κατασκευάζει κάρτες γραφικών της AMD.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)