Χάκερς “χτύπησαν” τον βρετανικό Guardian

98 0


Το γεγονός πως έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, επιβεβαίωσε ο πασίγνωστος ειδησεογραφικός όμιλος Guardian, τονίζοντας, μάλιστα, πως το αντίκτυπο της επίθεσης είναι τελικά σοβαρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Guardian, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις πως αυτά εκτέθηκαν ή πουλήθηκαν στο διαδίκτυο, ενώ τα στοιχεία των αναγνωστών παραμένουν ασφαλή, αφού δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την εισβολή.

 

Η επίθεση ήταν τύπου ransomware, που σημαίνει πως οι χάκερς κλείδωσαν τους υπολογιστές του ομίλου, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα τους, με σκοπό να ζητήσουν λύτρα για να τους ξεκλειδώσουν με το ειδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης που μόνο εκείνοι διαθέτουν.

 

Από την ημέρα που εντοπίστηκε η παραβίαση του δικτύου, την 20η Δεκεμβρίου, και εδώ και αρκετές εβδομάδες, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι τους, αφού οι εταιρικοί υπολογιστές τους στο γραφείο παραμένουν απροσπέλαστοι αλλά και επικίνδυνοι, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Το αρμόδιο τεχνικό τμήμα του Guardian καταβάλλει προσπάθειες ακόμη και σήμερα, ώστε να επαναφέρει τα εναπομείναντα προσβεβλημένα συστήματα, αλλά και για να αναβαθμίσει τους αμυντικούς και αποτρεπτικούς μηχανισμούς του δικτύου τους.

 

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, ωστόσο, ο Guardian κατάφερε σε αυτό το διάστημα να συνεχίσει αδιάλειπτα τη λειτουργία τόσο των ηλεκτρονικών, όσο και των έντυπων εκδόσεών του.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)