Τέλος η υποστήριξη του Chrome για τα Windows 7 και 8

107 0


Η έκδοση 110 του Google Chrome, που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, σηματοδοτεί και επίσημα τη λήξη της υποστήριξης του δημοφιλούς φυλλομετρητή για τα Windows 7, 8 και 8.1 , όντας η πρώτη που παύει να είναι συμβατή με τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα.

 

Η απόφαση της Google να σταματήσει τη διάθεση ενημερώσεων για αυτά τα λειτουργικά, φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τον τερματισμό της εκτεταμένης υποστήριξης των συγκεκριμένων λειτουργικών από την ίδια την Microsoft, στις 10 Ιανουαρίου.

 

Η έκδοση 109 του Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σε συστήματα που “τρέχουν” Windows 7 και 8, ωστόσο δεν θα λαμβάνονται στο εξής οποιεσδήποτε μελλοντικές αναβαθμίσεις δυνατοτήτων, ενημερώσεις ασφαλείας, και επιδιορθώσεις σφαλμάτων, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την προστασία και τη γενικότερη εμπειρία των χρηστών.

 

Παράλληλα, η υποστήριξη του browser παύει και για τα επαγγελματικά Windows Server 2012 και Server 2012 R2.

 

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως τα ξεπερασμένα Windows 7 χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από μία ευρεία μερίδα κόσμου, και τα ποσοστά ενεργής ενσωμάτωσής τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ανησυχητικά.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft δεν δημοσιοποιεί τα ακριβή στατιστικά στοιχεία, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες το 2021, ενώ μία πρόσφατη έρευνα από τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρει πως τα Windows 7 εξακολουθούν να ξεπερνούν σε εγκαταστάσεις τα Windows 11!

 

 

Εικόνα ανάρτησης: 9to5Google

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)