Δείτε τον Steve Jobs να παρουσιάζει το πρώτο iPod (2001) [ΒΙΝΤΕΟ]

128 0


Σχεδόν 22 ολόκληρα χρόνια πριν, και πολύ πριν την έλευση του iPhone και του iPad, ο Steve Jobs παρουσίασε μία ολοκαίνουρια συσκευή που έμελλε να αποτελέσει ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας του.

 

Στις 23 Οκτωβρίου του 2001, ο ιδρυτής της Apple αναδιαμόρφωσε, για πολλοστή φορά στην καριέρα του, τα δεδομένα στον τομέα της τεχνολογίας, αποκαλύπτοντας το iPod, μία πρωτοποριακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, που διέφερε από κάθε άλλη αυτής της κατηγορίας μέχρι τότε, τόσο για το συμπαγές και μικροσκοπικό μέγεθός της, όσο και για τον ιδιαίτερα μεγάλο χώρο αποθήκευσης.

Το πρώτο iPod ενσωμάτωνε έναν ειδικό, καινοτόμο και ανθεκτικό σκληρό δίσκο, ο οποίος άγγιζε τα 5 GB και χωρούσε μέχρι και 1.000 τραγούδια υψηλής ποιότητας, νούμερα επαναστατικά για τις διαστάσεις του εκείνη την εποχή.

 

 

Σύντομα γνώρισε τεράστια επιτυχία στην αγορά, καταγράφοντας δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις κάθε χρόνο παρά την “αλμυρή” τιμή του, και παρόλο που η κυκλοφορία του έχει παύσει από πέρυσι, παραμένει και θα παραμείνει εσαεί, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και θρυλικά τεχνολογικά προϊόντα της Apple, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)