Αλλάζουν όλα στο PowerPoint: Η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργεί αυτόματα τις παρουσιάσεις μας

108 0


Μία επαναστατική κίνηση σκοπεύει να κάνει η Microsoft, ενσωματώνοντας τις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, στη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών γραφείου Office.

 

Όλες οι λεπτομέρειες γίνονται αυτή τη στιγμή γνωστές, στο σχετικό event παρουσίασης που πραγματοποιείται από την εταιρεία, ωστόσο κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες έχουν ήδη ανακοινωθεί.

 

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε η νέα λειτουργία «Copilot», που θα αποτελεί ουσιαστικά έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, και μεταξύ άλλων θα είναι ικανός να δημιουργεί αυτόματα έτοιμες παρουσιάσεις στο PowerPoint, με περιεχόμενο που θα αντλεί από ένα απλό αρχείο Word, ανάλογα και με τις οδηγίες που εμείς θα του δίνουμε.

Οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το Copilot οτιδήποτε, όπως, για παράδειγμα, να προσθέσει τρισδιάστατες μεταβάσεις, ή να εφαρμόσει μία πιο μοντέρνα σχεδίαση στις διαφάνειες, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν πώς γίνεται χειροκίνητα.

 

Το Copilot βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιορισμένη δοκιμαστική φάση, η οποία αναμένεται να διευρυνθεί τους επόμενους μήνες. Εκτός από το PowerPoint, θα είναι επίσης διαθέσιμο στο Word, το Excel, το Outlook, ακόμα και στο Teams, με ξεχωριστές και αντίστοιχα χρήσιμες δυνατότητες σε κάθε περίπτωση, ενώ αρχικά θα το δούμε μόνο στην online έκδοση του Office, δηλαδή στις διαδικτυακές εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται στη συνδρομητική υπηρεσία Microsoft 365 (πρώην Office 365).

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)