Δεκαεξάχρονος έβγαλε… 1,7$ εκατ. μεταπουλώντας καινούρια Playstation 5

114 0


Απίστευτο κι’ όμως πραγματικό.

Ένας ανήλικος από το Νιού Τζέρσεϊ της Αμερικής φαίνεται πως υλοποίησε με υποδειγματικό τρόπο την γνωστή επιχειρηματική τεχνική της μαύρης αγοράς, κάτι που τον έκανε πλουσιότερο κατά… 1,7 εκατομμύρια δολάρια!

 

Πιο συγκεκριμένα, ο δεκαεξάχρονος βλέποντας τις σοβαρές ελλείψεις που προέκυψαν σε πολλά τεχνολογικά είδη στην αγορά, εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του.

Ξεκίνησε αγοράζοντας αρχικά μικρές ποσότητες κονσολών Playstation 5 και Xbox Series X από τα καταστήματα στις κανονικές τους τιμές, και έπειτα τις μεταπουλούσε σε διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή. Η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση και τα ελάχιστα αποθέματα, ανάγκαζαν πολύ ανυπόμονο κόσμο να στρέφεται σε τέτοιου είδους μαυραγορίτες, με τον νεαρό να ξεπουλάει σε χρόνο ρεκόρ!

 

Μάλιστα, τα κέρδη του το 2020 ήταν τόσο πολλά, που το 2021 νοίκιασε ολόκληρη αποθήκη για να μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριότητά του σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα.

Ταυτόχρονα, έθεσε σε λειτουργία ειδικά αυτοματοποιημένα προγράμματα (bots), τα οποία αγόραζαν άμεσα όλο το διαθέσιμο απόθεμα συσκευών που τυχόν εμφανίζονταν στα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας.

 

Πλέον, μετά από δύο χρόνια τα κέρδη του ζαλίζουν, ενώ ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος την παραπάνω τακτική, έχοντας πια μετατρέψει την εφηβική του ιδέα σε… επάγγελμα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: AFP

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)