«Εθνική απειλή» το Kaspersky λόγω των ρωσικών ριζών του, σύμφωνα με τον FCC

156 0


Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέταξε την ρωσική εταιρία κυβερνοασφάλειας Kaspersky στη λίστα των «εθνικών απειλών ασφαλείας».

 

Πρόκειται για την εταιρία που παράγει το δημοφιλές ομώνυμο antivirus, και είναι η πρώτη ρωσική που τυγχάνει τέτοιου χαρακτηρισμού από τις αμερικανικές αρχές.

 

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το λογισμικό της Kaspersky επικίνδυνο, αφού πιστεύουν πως το ενδεχόμενο κατασκοπείας είναι υπαρκτό, εξαιτίας της ρωσικής του προέλευσης.

 

Η εταιρία ανταποκρίθηκε σε αυτές τις εξελίξεις, εκδίδοντας δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως η απόφαση της υπηρεσίας βασίζεται σε πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες προκύπτουν από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και ότι η ίδια παραμένει στη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για να συνεργαστούν και να εξαλειφθούν οι ανησυχίες του FCC και οποιασδήποτε άλλης ρυθμιστικής αρχής.

 

Η Αμερική έχει κατηγορήσει και στο παρελθόν την Kaspersky για κατασκοπεία, όταν το 2017 κατήγγειλε υποκλοπή απόρρητων εγγράφων της NSA από την Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών, με χρήση του λογισμικού της. Η εταιρία είχε τότε αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)