Το συνολικό ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ζητούν με τη μορφή αποζημίωσης από το Twitter 17 από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους διασημότερους καλλιτέχνες στον χώρο.
Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο «παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση τα αποκλειστικά τους πνευματικά δικαιώματα», όπως ισχυρίζονται.
Στη μηνυτήρια επιστολή, οι εταιρείες παρέθεσαν μία λίστα με περισσότερα από 1700 τραγούδια, τα οποία, όπως λένε, έχουν συμπεριληφθεί στο παρελθόν σε πολλαπλές αναφορές καταστρατήγησης πνευματικών δικαιωμάτων στην πλατφόρμα, με το Twitter να παραμένει άπραγο.
Τώρα, ζητούν από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο ύψους 150.000$ για κάθε τέτοια παράβαση.
Μάλιστα, οι δισκογραφικές κατηγορούν τον ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, ότι «κλείνει το μάτι» σε τέτοιες πρακτικές, παραπέμποντας σε μία δημόσια συνομιλία που είχε με έναν χρήστη, ο οποίος του είπε ότι ο λογαριασμός του κινδυνεύει να ανασταλεί επειδή πρόκειται να αγγίξει τις 5 παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, με τον ίδιο να του απαντά να «σκεφτεί το ενδεχόμενο να πληρώσει για συνδρομή», εννοώντας τη νέα υπηρεσία Twitter Blue.
Οι καταγγέλλουσες εταιρείες υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Μασκ ενθαρρύνει τους χρήστες να πληρώσουν το Twitter, προκειμένου να αποκρύψει το παράνομο περιεχόμενο, ώστε να μην μπορεί να επισημανθεί.
Επιπλέον, στην μήνυση τονίζεται ότι το κοινωνικό δίκτυο απέτυχε να απομακρύνει παράτυπες αναρτήσεις ενώ είχε ειδοποιηθεί, και συνέβαλε στην καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων, βοηθώντας τους κατά συρροή αυτουργούς να συνεχίσουν τη δράση τους, χωρίς τον κίνδυνο απώλειας των λογαριασμών τους.
Σημειώνεται ότι οι περισσότερες πλατφόρμες αντίστοιχου βεληνεκούς, όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok, το YouTube και το Snapchat, έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες με τις συγκεκριμένες δισκογραφικές.
εικόνα άρθρου: Reuters