Είναι επίσημο: Η Ρωσία μπλοκάρει το Instagram σε 48 ώρες

212 0


Ελάχιστες ώρες μετά τον σάλο που ξέσπασε μεταξύ της Ρωσίας και της Meta, εξαιτίας των πρόσφατων αλλαγών που προώθησε η δεύτερη στην πολιτική ρητορικής μίσους της, οι απειλές των αρχών της χώρας έγιναν πράξη και ο αποκλεισμός της πρόσβασης στην πλατφόρμα του Instagram είναι γεγονός.

 

Το κρατικό πρακτορείο επικοινωνιών της Ρωσίας «Roskomnadzor», μόλις εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Μαρτίου, η Meta Platforms Inc. πήρε μία άνευ προηγουμένου απόφαση, επιτρέποντας την δημοσιοποίηση πληροφοριών συμπεριλαμβανομένων προτροπών για χρήση βίας κατά Ρώσων πολιτών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

Μηνύματα που διακινούνται στο Instagram ενθαρρύνουν και προκαλούν βίαιες πράξεις εναντίον Ρώσων, κάτι που οδήγησε τη Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας να απαιτήσει από το Roskomnadzor τον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.

Λόγω του χρόνου που θα χρειαστούν οι ενεργοί χρήστες του Instagram για να μεταφέρουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως και για να ενημερώσουν τις επαφές και τους ακόλουθούς τους, το Roskomnadzor αποφάσισε να ολοκληρώσει την διαδικασία της επιβολής περιορισμών στην πρόσβαση του Instagram στις 00:00 της 14ης Μαρτίου, παρέχοντας στους χρήστες 48 επιπλέον μεταβατικές ώρες.

 

Υπενθυμίζεται πως το έτερο κοινωνικό δίκτυο της Meta, το Facebook, είναι ήδη μπλοκαρισμένο στη χώρα εδώ και μέρες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)