Αντιδράει η Ρωσία στη σύσσωμη ηλεκτρονική περιθωριοποίηση που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας του πολέμου που ξεκίνησε με την Ουκρανία.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, το Facebook και το Twitter, έχουν υποστεί αποκλεισμό από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα κανείς Ρώσος πολίτης να μην είναι σε θέση να εισέλθει σε αυτά, τουλάχιστον με σύννομο τρόπο.
Μάλιστα, σχετικά με το Facebook έγιναν και επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ρωσίας, καταγγέλλοντας την πρόσφατη απομάκρυνση των κρατικών μέσων «Sputnik» και «Russia Today» από την πλατφόρμα, και αποδίδοντας την απόφαση σε πρακτικές εσκεμμένων διακρίσεων εναντίον ρωσικών ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος του τμήματος διεθνών υποθέσεων της Meta, μητρικής εταιρίας του Facebook, είπε επ’ αυτού:
Σύντομα εκατομμύρια απλοί Ρώσοι θα βρεθούν αποκομμένοι από αξιόπιστη πληροφόρηση, και θα στερηθούν καθημερινούς τρόπους επικοινωνίας με οικογένεια και φίλους, όπως επίσης θα αποσιωπηθούν οι απόψεις τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να παραμείνουν διαθέσιμες στους ανθρώπους για να οργανώνονται και να εκφράζονται με ασφάλεια.
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα επηρεαστεί τις επόμενες ώρες και το Instagram, που αποτελεί και αυτό ιδιοκτησία της Meta και συνιστά το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο σε παγκόσμια κλίμακα.
Εικόνα ανάρτησης: Reuters