Εκατομμύρια υπολογιστές με Windows 10 σε κίνδυνο – Αίτημα των χρηστών προς την Microsoft

174 0


Αυξάνεται η πίεση προς την Microsoft να επεκτείνει χρονικά την υποστήριξη για τα Windows 10, αφού παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό εδώ και καιρό πως αυτή πρόκειται να λήξει τον Οκτώβριο του 2025, το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα παραμένει με διαφορά το δημοφιλέστερο της εταιρείας, με εκατομμύρια υπολογιστές ανά τον κόσμο να το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα.

 

Επιπλέον, οι αυστηρές προϋποθέσεις συμβατότητας που έχει ορίσει η Microsoft για την εγκατάσταση των Windows 11, έχει καταστήσει μία τεράστια μερίδα συστημάτων, ασύμβατα με τη νεότερη έκδοση, αναγκάζοντας τους χρήστες τους να παραμείνουν στα Windows 10.

 

Εάν, λοιπόν, πράγματι παύσει η υποστήριξη των Windows 10 σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα, οι πολυάριθμοι αυτοί χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν καινούριο υπολογιστή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν απροστάτευτοι και ευάλωτοι απέναντι σε κάθε νέα ηλεκτρονική απειλή, αφού το λειτουργικό τους σύστημα θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ δεν αποκλείεται να ανακύψουν και επιπρόσθετα προβλήματα λειτουργικότητας, που δεν πρόκειται να διορθωθούν μετά από την καταληκτική ημερομηνία της 14ης Οκτωβρίου του 2025.

 

Είναι προφανές πως ένα μεγάλο ποσοστό των παραπάνω ιδιοκτητών, ίσως και η πλειοψηφία, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο δυσβάσταχτο κόστος ενός καινούριου υπολογιστή, δημιουργώντας, κατά συνέπεια, μία σοβαρή παγκόσμια ηλεκτρονική απειλή.

 

Συν τοις άλλοις, η μαζική απόρριψη των παλαιών συσκευών, που αναμένεται να είναι εκατομμύρια, από όσους τελικά αναβαθμίσουν το σύστημά τους, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

 

Λόγω των ανωτέρω, η μη κερδοσκοπική οργάνωση PIRG (Public Interest Research Group) ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντάξει διαδικτυακό ψήφισμα για παράταση της προαναφερθείσας προθεσμίας, το οποίο αφού υπεγράφη ψηφιακά από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, απέστειλε στην Microsoft και τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Satya Nadella.

 

Η Microsoft δεν έχει ανταποκριθεί, τουλάχιστον ακόμη, σε αυτό το αίτημα.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)