Εκτίμηση τιμών των νέων PS5 και XBOX Series X

381 0


Μπορεί οι δύο νέες next-gen κονσόλες να έχουν αποκαλυφθεί, μπορεί να ξέρουμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, την εμφάνισή τους, και αρκετούς τίτλους τους, ωστόσο κάτι βασικό που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί από καμία πλευρά, είναι η τιμή τους.

 

Και η Sony με το PS5, αλλά και η Microsoft με το Xbox Series X αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή σε αυτό το κομμάτι και να κρατήσουν κρυφή προς το παρόν την τιμή της νέας τους κονσόλας.

 

Οι φήμες καθημερινά δίνουν και παίρνουν, και κάθε μία από αυτές δίνει και μία διαφορετική τιμή. Ποιο είναι, όμως, το πιο ρεαλιστικό και πιθανό σενάριο;

 

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να δούμε την προϊστορία στον συγκεκριμένο τομέα. Ξεκινώντας από τη γενιά του PS3 και του Xbox 360, βλέπουμε ότι οι δύο αυτές κονσόλες λανσαρίστηκαν στα 499$ και 299$ αντίστοιχα, για τις βασικές τους εκδόσεις. Έπειτα, το PS4 κυκλοφόρησε στα 399$, ενώ το Xbox One στα 499$, μαζί με το Kinect που στην αρχή ήταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, το Kinect έγινε προαιρετικό, και η κονσόλα πλέον στοίχιζε 399$, όσο και ο αντίπαλός της.

 

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι στην προηγούμενη γενιά, PS4 και Xbox One ουσιαστικά είχαν την ίδια τιμή εκκίνησης στα 399$, ή 399€.

 

Δυστυχώς, αντίστοιχο επίπεδο τιμών δεν είναι πολύ πιθανό να δούμε και στην επόμενη γενιά. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, οι exclusive τίτλοι έχουν αυξηθεί εκατέρωθεν, οι τιμές των hardware έχουν ανέβει από το 2013, και όπως είναι προφανές όλα αυτά δεν βοηθούν στην διατήρηση μιας χαμηλής τιμής εκκίνησης.

 

Ένα αισιόδοξο και αρκετά πιθανό σενάριο, θα ήταν να δούμε το PS5 να κυκλοφορεί στα 499$, και αντίστοιχα 499€ στην Ελλάδα. Το Xbox Series X, παρά το γεγονός ότι υπερέχει σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του PS5, λέγεται ότι θα θελήσει να το «χτυπήσει» στην τιμή, και άρα το περιμένουμε είτε στην ίδια τιμή (499$ / 499€), είτε ακόμα και λίγο χαμηλότερα, στα 479$ ή και στα 449$, ώστε να το κάνει περισσότερο ελκυστικό στην μερίδα των gamers που έχουν απογοητευτεί από τους exclusive τίτλους που διαθέτει.

 

Διάφορα σενάρια και φήμες που θέλουν τις νέες αυτές κονσόλες να κυκλοφορούν σε χαμηλότερες από τις παραπάνω τιμές, είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας και υπερβολικά ουτοπικές. Θα μπορούσαμε, ίσως, αντίθετα να δούμε και λίγο υψηλότερες από τις προαναφερθείσες τιμές, αλλά όχι σε υπερβολικά επίπεδα, καθώς μετά θα γίνουν απαγορευτικές για ένα μεγάλο κομμάτι των αγοραστών, κάτι που θα αποδειχτεί καταστροφικό για τις δύο εταιρείες, ειδικά σε μία εποχή που το PC gaming ανθίζει και απειλεί.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: GamingBolt

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)