Εντυπώσεις από τον νέο Microsoft Edge

351 0


Ο Internet Explorer, ο web browser της Microsoft, κατάφερε κάτι «σπουδαίο»: να γίνει αντικείμενο καζούρας και χιούμορ για πολλά χρόνια, εξαιτίας των κάκιστων επιδόσεών του και της μηδενικής λειτουργικότητας και ευχρηστίας του.

 

Η εταιρία, θέλοντας να αλλάξει όλο αυτό το κλίμα και να δημιουργήσει επιτέλους έναν άξιο αντίπαλο των Chrome και Firefox, προχώρησε το 2015 σε ένα ριζικό remake του εν λόγω browser, αλλάζοντας ακόμα και το όνομά του σε Microsoft Edge.

 

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν ούτε και τότε όπως τα ήθελε. Ο Edge γρήγορα αποδείχθηκε ένας ελαφρώς καλύτερος Explorer, που όμως εξακολουθούσε να απέχει έτη φωτός από τους υπόλοιπους φυλλομετρητές, και έτσι γρήγορα απέκτησε την τύχη του προκατόχου του.

 

Η Microsoft όμως δεν θέλησε να το βάλει κάτω. Αποφάσισε να δοκιμάσει άλλη μία φορά να αποσπάσει μία θέση στην λίστα των αξιόλογων browsers, ξαναφτιάχνοντας τώρα τον Edge κυριολεκτικά από το μηδέν. Αφαίρεσε το παλιό, προβληματικό και αργό engine που είχε δημιουργήσει για τον Explorer και τον πρώτο Edge, και χρησιμοποίησε το Chromium, το ανοιχτού-κώδικα engine που χρησιμοποιεί και ο Google Chrome!

 

Και τα κατάφερε. Έχοντας ως βάση την γνώριμη αξιοπιστία και ταχύτητα του Chrome, και προσθέτοντας και τροποποιώντας η ίδια πάνω σε αυτό διάφορα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, μπόρεσε επιτέλους να κυκλοφορήσει έναν σοβαρό, γρήγορο και λειτουργικό browser, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους.

 

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε συγκριτικές δοκιμές που πραγματοποίησε το internal.gr, ο νέος Microsoft Edge απεδείχθη γρηγορότερος από τον Google Chrome και τον Mozilla Firefox, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και λιγότερη μνήμη RAM!

 

Ο νέος Microsoft Edge είναι εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμος σε όλους προς λήψη, αντικαθιστώντας τον έως τώρα Edge. Εάν έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows, είναι πιθανό να έχει ήδη κατέβει στον υπολογιστή σας, διαφορετικά μπορείτε να τον αναβαθμίσετε χειροκίνητα πατώντας ΕΔΩ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Microsoft

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)