Έντονη φημολογία ότι χακαρίστηκε εκ νέου το TikTok, διαψεύδει η πλατφόρμα

117 0


Λίγες εβδομάδες πριν, η ανακάλυψη ενός σημαντικού κενού ασφαλείας στο TikTok που επέτρεπε στον οποιονδήποτε να χακάρει λογαριασμούς με ένα κλικ, είχε αναστατώσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας παγκοσμίως.

 

Μόλις λίγες ημέρες μετά, μία ομάδα χάκερ ανήρτησε φωτογραφίες σε ένα ειδικό θεματικό φόρουμ, ισχυριζόμενη πως πρόκειται για δεδομένα που απέσπασαν από την κύρια βάση δεδομένων του TikTok, και εμπεριέχει τόσο τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής, όσο και προσωπικά στοιχεία λογαριασμών.

 

Οι φερόμενοι ως επιτιθέμενοι ανέφεραν, μάλιστα, πως ο server που παραβίασαν διατηρεί περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια εγγραφές και 790 GB αρχείων που αφορούν δεδομένα χρηστών, στατιστικά, κώδικα, και άλλα.

 

Η εταιρεία, από την πλευρά της, έσπευσε να διαψεύσει όλα τα παραπάνω, λέγοντας πως «δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης» στην πλατφόρμα της, ενώ μάλιστα τόνισε ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι δημοσίως προσβάσιμες, και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας διείσδυσης στο δίκτυο ή τα συστήματα του TikTok.

 

Ταυτόχρονα, καθησύχασε τον κόσμο, αναφέροντας πως δεν είναι αναγκαία η λήψη κάποιου έκτακτου μέτρου ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η αλλαγή κωδικού, ενώ τέλος διαβεβαίωσε πως παραμένει αφοσιωμένη στην προστασία και την ασφάλεια της παγκόσμιας κοινότητάς της.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Bloomberg

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)