PlayStation 6: Πότε κυκλοφορεί, τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμή

625 0


Μπορεί να μην έχουν συμπληρωθεί ακόμη ούτε 2 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του PlayStation 5, και η έλευση της επόμενης γενιάς της δημοφιλούς κονσόλας να μοιάζει μακρινή, αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και πάντα έχει ενδιαφέρον να κοιτάζουμε στο μέλλον.

 

Μετά από αυτόν τον βαρύγδουπο πρόλογο, ας δούμε τις φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον χώρο, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις τιμές αλλά και τις ημερομηνίες – “κλειδιά του PlayStation 6.

 

Αν ρίξουμε μία ματιά στο χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε η Sony στο παρελθόν, θα δούμε πως ανακοινώνει και κυκλοφορεί ένα νέο PlayStation κάθε 6 με 7 χρόνια.

Στην παραπάνω τακτική μένει προσκολλημένη από το πρώτο, κιόλας, PlayStation, το οποίο κυκλοφόρησε το 1994, με το PS2 να κάνει πρωταρχική πρεμιέρα το 2000, το PS3 να διατίθεται το 2006, το PS4 να έπεται το 2013, και τέλος το PS5, που ήρθε το 2020.

Εάν, λοιπόν, συνεχίσει να είναι πιστή σε αυτό το μοτίβο, θα πρέπει να περιμένουμε το PlayStation 6 μεταξύ του 2026 και του 2027.

 

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, και συνεπώς την τελική τιμή του προϊόντος, είναι προς το παρόν αδύνατο να κάνουμε βάσιμες προβλέψεις, αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την εξέλιξη της τεχνολογίας σε 4 – 5 χρόνια από σήμερα.

Ωστόσο, μπορούμε να εκτιμήσουμε κάποιες βελτιώσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν, βάσει των παθογενειών των σημερινών εκδόσεων.

 

Αποθηκευτικός χώρος: Το 1 TB που προσφέρει σήμερα το PlayStation 5, απλά δεν είναι αρκετό, αν αναλογιστεί κανείς πως ένα μέσο παιχνίδι καταλαμβάνει πλέον τουλάχιστον 50 – 60 GB μνήμης, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει μέχρι και τα 200+ GB!

Θεωρούμε αυτονόητο πως οι NVMe δίσκοι που θα φέρει το PS6 θα είναι σημαντικά μεγαλύτεροι, ξεκινώντας από τα διπλάσια ή και τριπλάσια μεγέθη.

 

Κονσόλα: Το PlayStation 5 έλαβε αρκετό… “κράξιμο” για το ομολογουμένως μεγάλο μέγεθός του, με πολλούς χρήστες να αδυνατούν μέχρι και να το τοποθετήσουν στο σαλόνι ή το γραφείο τους, αφού είναι κυριολεκτικά τεράστιο και πολύ μεγαλύτερο από τις προηγούμενες γενιές.

Οι κάρτες γραφικών που ολοένα μεγαλώνουν σε μέγεθος, δεν βοηθούν την κατάσταση, ωστόσο πιστεύουμε πως η Sony θα βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να δημιουργήσει μία περισσότερο πρακτική πρόταση, συγκριτικά με το σημερινό PS5.

 

Σε ό,τι αφορά το κόστος, όπως προαναφέρθηκε θα εξαρτηθεί αποκλειστικά τόσο από την πρόοδο της τεχνολογίας έως τότε, όσο, φυσικά, και από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε και πάλι να εξετάσουμε τις προηγούμενες τιμολογιακές πολιτικές της εταιρείας κατά το παρελθόν, για να πάρουμε μία ιδέα.

 

Τόσο το PlayStation 4, όσο και το 5, κυκλοφόρησαν με επίσημη τιμή λιανικής τα 399$ στην Αμερική, και 399€ στην Ευρώπη.

Βέβαια, στην περίπτωση του PS5, η τιμή αυτή αφορά το Digital-Only μοντέλο, με το κανονικό να αγγίζει τα 499€, ενώ, παράλληλα, είδαμε πως αυτό μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξει, με την Sony να ανακοινώνει μόλις πριν λίγο καιρό, αύξηση 50€ στις τιμές, εξαιτίας της ακρίβειας.

 

Αν δεν αλλάξει κάτι χαοτικά έως το 2026-27, εκτιμούμε πως οι προτεινόμενες τιμές λιανικής του PlayStation 6 θα κυμανθούν σε παρόμοια, σχετικά, επίπεδα, δηλαδή μεταξύ 399 – 499€.

 

Μέχρι τότε, ας μη ξεχνάμε πως κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και κάποιο μοντέλο «Slim» για το PS5, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην “οικογένεια” των PlayStation.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)