Έρευνα αγοράς Smartphone έως 100€ [Μάρτιος 2023]

60 0


Σε μία εποχή ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και δυσβάσταχτης ακρίβειας, το internal.gr επιτελεί για εσάς το δύσκολο έργο της έρευνας αγοράς του νέου σας smartphone, προκειμένου να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να αποφύγετε διάφορες παγίδες και τεχνάσματα ηλεκτρονικών εμπόρων.

Σκοπός μας, σήμερα, είναι να καταφέρουμε να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τιμή που να μην ξεπερνάει τα 100€.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διαθέσιμες επιλογές σε αυτή τη χρηματική ζώνη είναι πια περισσότερο περιορισμένες από ποτέ, συνεπώς θα πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι που ίσως να μην είναι πλήρως ικανοποιητικό για εσάς και τις ανάγκες σας.

 

Μετά από ενδελεχή και εξειδικευμένο έλεγχο των προσφερόμενων μοντέλων στην αγορά, καταλήξαμε στα τρία παρακάτω:

 

Εάν είστε ιδιαίτερα “σφιχτοί” οικονομικά, και χρειάζεστε κάτι πολύ προσιτό αλλά ταυτόχρονα αξιοπρεπές λειτουργικά, το Xiaomi Redmi A1 είναι μία τίμια επιλογή, με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.0 GHz, μνήμη RAM 2 GB, οθόνη IPS 6,52 ιντσών, διπλή κάμερα 8 MP + 0,08 MP (βάθους) πίσω και 5 MP μπροστά, μπαταρία 5000 mAh, και αποθηκευτικό χώρο 32 GB.

Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022, και διατίθεται σε μαύρο, γαλάζιο και πράσινο χρώμα.

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 70 – 90 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Με λίγα χρήματα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε το Realme C30, το οποίο φέρει οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,8 GHz, μνήμη RAM 3 GB, οθόνη IPS 6,5 ιντσών, κάμερα 8 MP πίσω και 5 MP μπροστά, μπαταρία 5000 mAh, και αποθηκευτικό χώρο 32 GB.

Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022, και διατίθεται σε μαύρο, γαλάζιο και πράσινο χρώμα.

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 85 – 100 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Τέλος, την τρίτη μας πρόταση συνιστά το Xiaomi Redmi 10A, που διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.0 GHz + 1,5 GHz, μνήμη RAM 2 GB, οθόνη IPS 6,53 ιντσών, διπλή κάμερα 13 MP + 2 MP πίσω και 5 MP μπροστά, μπαταρία 5000 mAh, και αποθηκευτικό χώρο 32 GB, ενώ φέρει και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022, και προσφέρεται σε μαύρο, γκρι και μπλε χρώμα.

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 95 – 100 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Όλα τα παραπάνω μοντέλα χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, υποστηρίζουν διπλή SIM και επέκταση αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας microSD.

 

Παρατηρούμε ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραπάνω συσκευών είναι σχετικά πανομοιότυπα, με τις διαφορές μεταξύ των τριών να εντοπίζονται στον επεξεργαστή, την RAM και την κάμερα.

Αφήνοντας το Redmi A1 έξω από τη σύγκριση, όντας φθηνότερο από τα άλλα δύο, συμπεραίνουμε πως το Realme C30 έναντι του Redmi 10A υπερτερεί σε μνήμη RAM (3 GB αντί 2 GB), αλλά υστερεί σε ανάλυση κάμερας (8 MP αντί 13 + 2 MP).

Συνεπώς, η τελική απόφαση εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις, δηλαδή εάν προτιμάτε ελαφρώς αυξημένες επιδόσεις [Realme C30], ή καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο [Redmi 10A].

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)