“Σήμα κινδύνου” από εργαζόμενους του Twitter: «Λειτουργεί μέχρι να χαλάσει, δεν υπάρχει προσωπικό»

97 0


Αναταραχές ακόμη και στο λειτουργικό σκέλος του Twitter, φαίνεται πως έφεραν οι μεγάλες εσωτερικές μετατάξεις και απολύσεις που σημειώθηκαν στην εταιρεία μετά την έλευση του Έλον Μασκ.

 

Είναι γνωστό πως ο τεχνολογικός κροίσος απομάκρυνε από την πρώτη στιγμή μεγάλη μερίδα υπαλλήλων, με αναφορές, μάλιστα, να κάνουν λόγο για ποσοστό που αγγίζει το 80% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης!

 

Κατά συνέπεια, στην εταιρεία έχουν καταργηθεί πλέον ολόκληρα τμήματα, αφού δεν υπάρχουν άτομα να τα στελεχώσουν.

Ένα από αυτά είναι και το γραφείο τύπου, το οποίο μέχρι πρότινος ενημέρωνε κοινό και δημοσιογράφους για όλα τα νεότερα γύρω από την πλατφόρμα, μέσω συνεντεύξεων και δελτίων τύπου που παραχωρούσε και εξέδιδε, και το οποίο δεν υφίσταται πια.

 

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται αλλεπάλληλα προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εφαρμογή και την ιστοσελίδα του Twitter, που συχνά επηρεάζουν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με πολλούς να τα αποδίδουν στην έλλειψη προσωπικού.

 

Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν παύσει να λειτουργούν οι υπερσύνδεσμοι για πολλές ώρες, ενώ και οι εικόνες αδυνατούσαν να εμφανιστούν, εξαιτίας ενός σοβαρού σφάλματος στο κεντρικό API της πλατφόρμας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, αυτό συνέβη επειδή ανατέθηκε μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στον συνολικό κώδικα του API σε έναν μόνο προγραμματιστή, ο οποίος έκανε κάποια λάθος ρύθμιση στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να “ρίξει” όλο το δίκτυο.

 

Μάλιστα, κάποιος άλλος υπάλληλος φέρεται να ισχυρίστηκε στην Washington Post πως μετά τις απολύσεις, έξι κρίσιμα συστήματα «δεν έχουν πλέον τεχνικούς», ενώ παραδέχτηκε κυνικά πως το Twitter «θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, και τότε θα σταματήσει».

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)