Έρευνα αγοράς Smartphone έως 200€ [Νοέμβριος 2022]

154 0


Στην έρευνα αγοράς αυτού του μήνα από το internal.gr , θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες προτάσεις για smartphone τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με τιμή που να μην ξεπερνά τα 200€.

 

Συγκριτικά με την αντίστοιχη έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε τον Μάιο, συμπεραίνουμε ότι η Xiaomi εξακολουθεί να κρατά τα “ηνία” της καλύτερης προσφοράς, αφού το Redmi Note 11S αποτελεί, μέχρι και σήμερα, μία από τις καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget.

 

Ταυτόχρονα, όμως, εγείρεται ανταγωνισμός από την πλευρά της Samsung, με το Galaxy M32 να συνιστά ισχυρό αντίπαλο στο ίδιο χρηματικό επίπεδο.

 

Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, λοιπόν, όλων των διαθέσιμων επιλογών στην αγορά, και με τα τιμολογιακά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται κατά την ημέρα σύνταξης του παρόντος άρθρου, καταλήγουμε στα Xiaomi Redmi Note 11S (6/128) και Samsung Galaxy M32 (6/128).

 

Αναλυτικότερα:

Το Redmi Note 11S είναι μία από τις νεότερες κυκλοφορίες της Xiaomi, και φέρει οκταπύρηνο επεξεργαστή6 GB μνήμης RAM, μεγάλη οθόνη 6,43 ιντσών υψηλής ανάλυσης τύπου AMOLED και γρήγορης ανανέωσης ρυθμού 90 Hz, τετραπλή πίσω κάμερα 108 + 8 + 2 + 2 MP, μπροστινή κάμερα 16 MP για ιδιαίτερα καθαρές selfie, μεγάλη μπαταρία 5000 mAh και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, που όμως δέχονται περαιτέρω επέκτασης μέσω κάρτας microSD.

 

Διακρίνεται για τον όμορφο και ταυτόχρονα σοβαρό σχεδιασμό του, ενώ παρέχεται και σε ποικιλία χρωμάτων (Μαύρο, Λευκό, Γκρι, Μπλε).

Πρόκειται για μία επώνυμη επιλογή, με την Xiaomi να έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια με την πρωτοφανή επιτυχία της ότι κατατάσσεται ως μία αξιόπιστη μάρκα.

 

Η κατώτερη τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 195 – 205€ σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ διατίθεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Από την άλλη, το Samsung Galaxy M32 φέρει παρομοίως οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6 GB μνήμης RAM, οθόνη 6,4 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, τετραπλή πίσω κάμερα 64 + 8 + 2 + 2 MP, μπροστινή κάμερα 20 MP για πεντακάθαρες selfie, αντίστοιχα μεγάλη μπαταρία 5000 mAh και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, που όμως και σε αυτή την περίπτωση δέχονται περαιτέρω επέκτασης μέσω κάρτας microSD.

 

Διακρίνεται και αυτό για τον σοβαρό και όμορφο σχεδιασμό του, ενώ παρέχεται και σε αρκετά χρώματα (Μαύρο, Λευκό, Μπλε, Γαλάζιο).

Προφανώς πρόκειται για μία περισσότερο επώνυμη επιλογή συγκριτικά με το Redmi, με τη Samsung να είναι αδιαμφησβήτητα και διαχρονικά ένας από τους εγκυρότερους και πιο αξιόπιστους κατασκευαστές στον χώρο της τεχνολογίας.

 

Η κατώτερη τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 195 – 210€ σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών.

 

Σημειώστε πως αμφότερες οι εκδόσεις των προαναφερθέντων μοντέλων, δεν υποστηρίζουν δίκτυα 5G.

Και τα δύο «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android 11, και αναμένεται σύντομα να λάβουν την ενημέρωση για το Android 12.

 

Όπως συμπεραίνουμε, το Xiaomi Redmi Note 11S διαθέτει καλύτερη πίσω κάμερα και ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, με το Samsung Galaxy M32 να «αντεπιτίθεται» με ανώτερης ποιότητας οθόνη (Super AMOLED έναντι απλής AMOLED) και καλύτερη selfie κάμερα, ενώ είναι παράλληλα περισσότερο ανθεκτικό, χάρη στο Gorilla Glass 5 (έναντι 3), και παρέχει συνδεσιμότητα μέσω NFC, που η έτερη συσκευή υπολείπεται.

Η τελική επιλογή είναι δική σας, ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

 

Πριν προχωρήσετε σε αγορά, πάντα να επαληθεύετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, με αυτά που αναγράφονται στη σελίδα του καταστήματος από όπου σκοπεύετε να το παραγγείλετε, προκειμένου να επιβεβαιώσετε πως πρόκειται για το ίδιο μοντέλο.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)