Έρευνα αγοράς Tablet έως 200€ [Δεκέμβριος 2021]

170 0


Το internal.gr συνεχίζει τους οδηγούς αγοράς τεχνολογικών συσκευών για αυτόν τον μήνα, με σειρά να παίρνουν τα tablets.

Σήμερα θα δούμε ποιο tablet αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αγορά την παρούσα περίοδο, με τιμή που να μην ξεπερνά τα 200€.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται “επικίνδυνη” και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τυχόν παγίδες, αφού παρατηρούνται κάποια καταστήματα που πουλάνε παλιά και αμφιβόλου αξιοπιστίας μοντέλα, σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

 

Σε αυτή τη χρηματική ζώνη, βρήκαμε δύο ιδιαίτερα αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές, καθεμία από τις οποίες υπερτερεί της άλλης σε διαφορετικούς τομείς.

Το Lenovo Tab M10 FHD Plus 2ης γενιάς αποτελεί την πρώτη από αυτές, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οκταπύρηνο επεξεργαστή 2,3 GHz, ικανοποιητική μνήμη RAM 4 GB, μεγάλη οθόνη 10,3 ιντσών με υψηλή ανάλυση Full HD, κάμερες 8 και 5 MP πίσω και μπροστά αντίστοιχα, μπαταρία 5000 mAh, αποθηκευτικό χώρο 64 GB, ενώ διαθέτει και συνδεσιμότητα 4G, για σύνδεση μέσω κινητού δικτύου αντί WiFi.

Αξιοσημείωτη είναι και η ποιότητα κατασκευής του, αφού διαθέτει μεταλλικό κάλυμμα, κάτι που δεν συνηθίζεται σε αυτά τα χρήματα.

Σαν μάρκα, η Lenovo διαγράφει χρόνια πορείας στον χώρο των smartphones, tablets αλλά και των υπολογιστών, κάτι που την καθιστά έμπιστη.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 195 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από αρκετά καταστήματα.

 

Δεύτερο στις προτιμήσεις μας, βρίσκεται το Samsung Galaxy Tab A7 (2020), με επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2 GHz, μνήμη RAM 3 GB, οθόνη 10,4 ιντσών ανάλυσης Full HD, μεγάλη μπαταρία 7040 mAh, αποθηκευτικό χώρο 32 GB, και ανάλογες κάμερες 8 και 5 MP πίσω και μπροστά, όπως και στο παραπάνω μοντέλο.

Διαθέτει και αυτό μεταλλική κατασκευή, ενώ είναι και πολύ λεπτό σε πάχος (7 mm).

Αποτελεί μία σαφώς πιο επώνυμη επιλογή, με την Samsung να είναι ένας εκ των κορυφαίων τεχνολογικών κολοσσών στον κόσμο.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 195 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Και τα δύο αυτά tablets, «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android.

 

Συγκρίνοντας τις δύο παραπάνω συσκευές, δεν μπορούμε να βγάλουμε ξεκάθαρο «νικητή» , αφού καθεμία από αυτές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

 

Το Lenovo Tab M10 FHD Plus 2ης γενιάς διαθέτει ελαφρώς ισχυρότερο επεξεργαστή και 1 GB περισσότερης μνήμης RAM, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά κατά τη χρήση πολλών και απαιτητικών εφαρμογών, διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, ενώ χρήσιμη θα φανεί και η υποστήριξη για 4G συνδεσιμότητα σε όσους ταξιδεύουν συχνά και δεν βασίζονται σε κάποιο σταθερό δίκτυο WiFi.

 

Από την άλλη, το Samsung Galaxy Tab A7 (2020) έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, και πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, κάτι που θα φανεί ελκυστικό σε όσους σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν για ταινίες, σειρές, και άλλες ενεργοβόρες δραστηριότητες, ενώ δεν γίνεται να παραβλέψουμε και το brandname.

 

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Η απόφαση σας εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες, όπως αναλύσαμε ότι τις ικανοποιεί η κάθε συσκευή ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

 

 

Εικόνα ανάρτησης: MyNextTablet

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)