Γιατί ξανανοίγουν τα ίδια προγράμματα μετά από επανεκκίνηση ή τερματισμό;

266 0


Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, είναι πολύ πιθανό να έχετε έρθει αντιμέτωποι με μία εκνευριστική νέα λειτουργία τους. Η Microsoft, αποφάσισε πως θα ήταν καλή ιδέα, κάθε φορά που ένας χρήστης πραγματοποιεί επανεκκίνηση ή τερματισμό, να αποθηκεύει την κατάσταση των ανοιχτών προγραμμάτων, και ύστερα να τα τρέχει ξανά αυτόματα όταν ο υπολογιστής επαναλειτουργήσει.

 

Η λογική πίσω από αυτό, είναι ότι οι χρήστες θα διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους και θα εξοικονομήσουν χρόνο, αφού δεν θα χρειάζεται να πραγματοποιούν μία σειρά από διεργασίες για να επαναφέρουν τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν στην προηγούμενή τους συνεδρία.

Στην πράξη, όμως, η συγκεκριμένη ιδέα αποδείχτηκε άκρως αποτυχημένη και δύσχρηστη. Ρεαλιστικά μιλώντας, ελάχιστοι χρήστες θέλουν όντως να χρησιμοποιήσουν τα ίδια ακριβώς προγράμματα που είχαν ανοιχτά πριν από έναν τερματισμό ή μία επανεκκίνηση. Επιπλέον, η αυτόματη και ταυτόχρονη εκκίνησή τους με το άνοιγμα του υπολογιστή, προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις και κολλήματα, ειδικά σε παλαιότερα συστήματα.

 

Η Microsoft μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη για την ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης ιδέας της, που δεν παρέχει καν κάποια επιλογή για απενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας!

 

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί, αντί να απενεργοποιηθεί. Θα χρειαστεί να συνηθίσετε σε έναν νέο τρόπο τερματισμού και επανεκκίνησης του υπολογιστή. Αντί να χρησιμοποιήσετε την Έναρξη και ύστερα την “Παροχή Ενέργειας” , όπως κάνατε μέχρι σήμερα, ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω.

 

Βρισκόμενοι στην Επιφάνεια Εργασίας, πατήστε Alt + F4 . Θα σας εμφανιστεί το εναλλακτικό μενού επιλογών που τα Windows προορίζουν για επαγγελματικούς σκοπούς.

 

 

Προχωρώντας σε επανεκκίνηση ή τερματισμό του υπολογιστή από το παραπάνω μενού, τα ανοιχτά προγράμματα και οι εφαρμογές δεν θα αποθηκευτούν. Έτσι, όταν λειτουργήσει και πάλι το σύστημά σας, θα είναι απαλλαγμένο από “κατάλοιπα” της προηγούμενης χρήσης.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Google

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)