Απάτη με SMS για δήθεν συνδρομή σε υπηρεσία

386 0


Τις τελευταίες μέρες κάνει την εμφάνισή του ένα παραπλανητικό SMS από 5ψήφιο αριθμό, το οποίο αναφέρει ότι είστε συνδρομητής σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία, και ότι προκειμένου να διαγραφείτε θα πρέπει να προχωρήσετε σε αποστολή SMS σε άλλον 5ψήφιο αριθμό.

 

Φυσικά, πρόκειται για απάτη, που μάλιστα από τις τελευταίες καταγγελίες των πολιτών προκύπτει ότι χρεώνει τον παραλήπτη ακόμα και με την απλή λήψη του μηνύματος στο κινητό του, χωρίς αυτός να έχει απαντήσει στο μήνυμα!

Κάποιοι περισσότερο άτυχοι, έλαβαν σωρεία τέτοιων μηνυμάτων με αποτέλεσμα να χρεωθούν υπέρογκα ποσά από το πουθενά.

 

Το internal.gr εξασφάλισε στιγμιότυπο από ένα τέτοιο SMS.

 

 

Το αξιοσημείωτο σε αυτή την ιστορία, είναι ότι η ΕΕΤΤ φαίνεται να έχει ανακαλέσει από τον Απρίλιο του 2020 την άδεια λειτουργίας της VEOO στην Ελλάδα – της εταιρίας που αποστέλλει τα παραπάνω μηνύματα – και επιπλέον της έχει επιβάλλει πρόστιμο ύψους 250.000€ για αυτή της τη δράση. Διαβάστε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής, που εκδόθηκε στις 29/4/2020:

 

Σε οριστική ανάκληση του δικαιώματος παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εταιρείας VEOO και σε επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρεία ύψους 250.000 ευρώ για παραβάσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προέβη η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν σε αυθαίρετη εγγραφή και χρέωση καταναλωτών για υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης που παρέχει η εταιρεία, ασάφειες και ανακρίβειες σχετικά με τους όρους χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αδυναμία επικοινωνίας των καταναλωτών με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, μη απάντηση της εταιρείας σε καταγγελίες καταναλωτών, καθώς και σε μη ορθή χρήση και διαχείριση των εκχωρηθέντων στην εταιρεία αριθμών.

 

Εάν είστε ένας από αυτούς που έλαβαν το συγκεκριμένο SMS, προβείτε άμεσα σε φραγή όλων των πενταψήφιων αριθμών, είτε μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του δικτύου σας, ή μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας κινητής στην οποία ανήκετε. Σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε στο μήνυμα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Storyblocks

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)