Δύο από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του κόσμου, έκαναν γνωστό ότι σύντομα θα καταστήσουν υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενούς τους, τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.
Πιο συγκεκριμένα, η Google και το Facebook ανακοίνωσαν πως με το τέλος του καθεστώτος της τηλεργασίας, θα απαιτείται από όλους τους υπαλλήλους να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να επιστρέψουν δια ζώσης στα γραφεία για να εργαστούν.
Σε ότι αφορά την Google, η εταιρεία δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός θα ισχύσει στα εργασιακά περιβάλλοντα της Αμερικής “από τις επόμενες εβδομάδες”, ενώ στις άλλες ηπείρους “τους ερχόμενους μήνες” . Επιπλέον, αναβάλλει την επίσημη ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία, από τον Σεπτέμβριο που είχε αρχικά προγραμματιστεί, για τις 18 Οκτωβρίου, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Παράλληλα, και το Facebook αναμένεται να ανοίξει τις πύλες των γραφείων του τον Οκτώβριο, αποδεχόμενο μόνο εμβολιασμένους εργαζόμενους.
Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε:
Με την επαναλειτουργία των γραφείων μας, θα απαιτούμε από όποιον έρχεται να δουλέψει σε οποιαδήποτε από τις εγκαταστάσεις μας στην Αμερική, να έχει εμβολιαστεί. […] Θα υπάρχει ειδική μέριμνα για όσους αδυνατούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους, και θα επαναξιολογούμε την προσέγγισή μας σε άλλες περιοχές, όσο η κατάσταση εξελίσσεται.
Προς το παρόν, τόσο η Google, όσο και το Facebook, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη εάν όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα συνεχίσουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, ή θα απολυθούν.