Ασύλληπτο πρόστιμο 746 εκ. ευρώ στην Amazon για παραβίαση του GDPR

147 0


Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για παρατυπίες περί του GDPR, από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου στην Ευρώπη, επιβλήθηκε στην Amazon.

 

Ειδικότερα, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ιλιγγιώδες ποσό των 746.000.000€, καθώς η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Λουξεμβούργου απεφάνθη πως ο τρόπος διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούσε η Amazon, δεν είναι σύμφωνος με τη νομοθεσία.

 

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, ωστόσο η Amazon από την πλευρά της δηλώνει:

Η τήρηση της ασφάλειας των δεδομένων και της εμπιστοσύνης των πελατών μας είναι κύριες προτεραιότητές μας. Δεν υπήρξε καμία διαρροή δεδομένων, ούτε και έκθεση προσωπικών δεδομένων των πελατών σε τρίτους. Αυτά είναι αδιαμφησβήτητα. Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της Επιτροπής, και σκοπεύουμε να κάνουμε έφεση. Η απόφαση που αφορά τον τρόπο με τον οποίο δείχνουμε στους πελάτες σχετικές διαφημίσεις, βασίζεται σε υποκειμενικές και μη δοκιμασμένες ερμηνείες του Ευρωπαϊκού νόμου περί απορρήτου, και το παραπάνω πρόστιμο είναι παντελώς δυσανάλογο, ακόμη και υπό αυτή την αντίληψη.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεγαλύτερο πρόστιμο που είχε επιβληθεί μέχρι σήμερα για ανάλογες παραβάσεις του συγκεκριμένου νόμου, ήταν ύψους μόλις 50 εκατομμυρίων ευρώ, και είχε επιβληθεί στην Google.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: T-Online

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)