Η αμερικανική Βουλή μπλοκάρει το TikTok στις συσκευές της, αφήνοντας αιχμές για κατασκοπεία

115 0


Βαρύ είναι το κλίμα για το TikTok στην Αμερική, αφού στις 19 πολιτείες που έχουν ήδη εφαρμόσει αποκλεισμό στη χρήση του από υπηρεσιακές συσκευές, έρχεται να προστεθεί και η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι της Βουλής κλήθηκαν να διαγράψουν άμεσα την εφαρμογή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου από τις ηλεκτρονικές συσκευές που τους έχουν παρασχεθεί, εφόσον την έχουν εγκατεστημένη, και απαγορεύοντας εφεξής την μελλοντική λήψη της.

 

Και αν αυτό, σαν γεγονός, δεν εγείρει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η αιτία πίσω από αυτή την κίνηση θα το κάνει.

 

Το αρμόδιο τμήμα κυβερνοασφάλειας της Βουλής, απεφάνθη πως το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο αποτελεί «σοβαρή απειλή» για τους χρήστες του, εξαιτίας της έλλειψης διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο η ByteDance, η κινέζικη εταιρεία στην οποία ανήκει, διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα.

 

Από την πλευρά του, το TikTok διαμέσου της εκπροσώπου τύπου του, αναφέρει πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει πολιτικό κίνητρο, και δεν βασίζεται σε γνήσιο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ενώ σημείωσε πως ελάχιστες υπηρεσιακές συσκευές διατηρούν εγκατεστημένη την εφαρμογή, οπότε το μέτρο υπολείπεται ουσίας.

 

Το συνολικότερο αρνητικό κλίμα πηγάζει από την πεποίθηση πως το TikTok συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση, κοινοποιώντας δεδομένα και πληροφορίες Αμερικανών πολιτών από τους λογαριασμούς τους.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 23 Δεκεμβρίου, μία εσωτερική έρευνα των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως αρκετοί υπάλληλοι της ByteDance άντλησαν ευαίσθητες λεπτομέρειες, όπως διευθύνσεις IP, από τα προφίλ Αμερικανών δημοσιογράφων στην πλατφόρμα.

 

Η εταιρεία το αρνείται κατηγορηματικά, δηλώνοντας πως τίθεται στη διάθεση των αρχών, τόσο σε ομοσπονδιακό, όσο και σε κρατικό επίπεδο, για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The Verge

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)