Η Google ανακοίνωσε επίσημα το Android 12

Δημοσιεύτηκε στις: στις 16:08
180 0


Στην χθεσινή εκδήλωση Google IO 2021, η εταιρία παρουσίασε και επίσημα πλέον την νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το Android 12.

 

Η καινούρια έκδοση επικεντρώνεται περισσότερο στο γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού, αφού θα φέρει τεράστιες αλλαγές τόσο στον σχεδιασμό και την εμφάνισή του, όσο και στην γενικότερη εμπειρία χρήστη που προσφέρει. Μάλιστα, η Google αναφέρει ότι αυτή θα είναι “η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή του Android στην ιστορία του” !

 

Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, αφού θα προσφέρει προχωρημένες επιλογές απορρήτου, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να ελέγξει ο χρήστης τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τοποθεσία του, την κάμερα, το μικρόφωνο, τις επαφές κτλ., και φυσικά τη δυνατότητα να τις αποκλείσει κατά περίπτωση. Επίσης, θα υπάρχει πλέον και η δυνατότητα για κλείδωμα ενός φακέλου, με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

 

Το Android 12 θα φέρει και μία σειρά από άλλες, δευτερεύουσες αλλαγές και προσθήκες, με αξιοσημείωτη αυτή της υποστήριξης του νέου φορμάτ εικόνων AVIF, που υπόσχεται παρόμοια συμπίεση με το JPEG, αλλά σε υψηλότερη ποιότητα.

 

Τέλος, η Google ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση θα κάνει γρηγορότερες και πιο άμεσα αποκρίσιμες τις συσκευές που θα την χρησιμοποιούν, αφού θα μειωθούν οι απαιτήσεις από τον επεξεργαστή για τις υπηρεσίες του συστήματος κατά έως και 22%, ενώ παράλληλα θα μειωθεί και η χρήση των κύριων πυρήνων του διακομιστή του συστήματος κατά μέχρι και 15%.

 

Η αναβάθμιση για την νέα έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για τα πρώτα μοντέλα, τα οποία θα είναι προφανώς οι συσκευές Pixel της Google. Όπως κάθε φορά, θα ακολουθήσουν τα μοντέλα της κάθε μάρκας ξεχωριστά, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο συμβατότητας που θα ορίσει η εκάστοτε εταιρία.

 

 

Πηγή

Εικόνα ανάρτησης: Android Authority

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)