Χάκερς έβγαλαν “εκτός” το σύστημα υγείας της Ιρλανδίας, απαιτούν λύτρα

172 0


Αντιμέτωπη με μία μεγάλη κυβερνοεπίθεση βρίσκεται αυτές τις ώρες η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, φαίνεται να δέχτηκε μία σοβαρή επίθεση από χάκερς την Παρασκευή, η οποία οδήγησε σε αναγκαστικό τερματισμό όλων των υπολογιστικών συστημάτων προκειμένου να προστατευθούν, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και να απενεργοποιηθούν πολλές υγειονομικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων και αυτή των εξετάσεων για COVID-19!

 

Η συγκεκριμένη επίθεση στοχεύει στο κλείδωμα των υπολογιστών και των αρχείων του συστήματος υγείας, με σκοπό να ζητηθούν λύτρα εκβιαστικά, προκειμένου να ξεκλειδωθούν. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν λύτρα σε αυτή την περίπτωση, λέγοντας:

Καθιστούμε ξεκάθαρο ότι δεν θα πληρώσουμε οποιαδήποτε λύτρα, ούτε θα ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους ανοησίες.

 

Οι εκβιαστές ζήτησαν τα λύτρα σε μορφή κρυπτονομίσματος Bitcoin, ώστε να είναι κρυπτογραφημένη η συναλλαγή και να μην εκτεθούν τα στοιχεία τους.

 

Η εισβολή επηρέασε, μεταξύ άλλων, δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στους κεντρικούς διακομιστές του συστήματος υγείας, ωστόσο σύμφωνα με πηγές δεν διακυβεύτηκαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

 

 

Πηγή

Εικόνα ανάρτησης: Cloudware

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)