Η Google βάζει τέλος στις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων

135 0


Μέσω σημαντικών αλλαγών που προωθεί η Google στην πολιτική του Play Store, του ηλεκτρονικού καταστήματος του Android, η εταιρία βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων στο λειτουργικό της σύστημα.

 

Ειδικότερα, η Google από τις 11 Μαΐου δεν θα επιτρέπει πλέον την πρόσβαση των προγραμματιστών στο περιεχόμενο των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων του χρήστη, κάτι που μέχρι σήμερα συνέβαινε μέσω του API Προσβασιμότητας του Android.

Έτσι, θα είναι αδύνατη η δημιουργία νέων εφαρμογών που θα καταγράφουν ηχητικά αποσπάσματα των κλήσεων του χρήστη, ενώ και οι υπάρχουσες θα πάψουν να λειτουργούν, και θα αφαιρεθούν από το Play Store.

 

Σχετικά με το θέμα, η εταιρία επισήμανε πως το API Προσβασιμότητας δεν έχει σχεδιαστεί για απομακρυσμένη καταγραφή του ήχου των κλήσεων, και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.

 

Η Google προχωρά σε αυτή την κίνηση για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, αφού είναι γνωστό πως η ηχογράφηση συνομιλιών άνευ ρητής άδειας σε πολλά κράτη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) είναι παράνομη και απαγορεύεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία ήδη από την κυκλοφορία του Android 10 έχει αποκλείσει προεπιλεγμένα την καταγραφή κλήσεων.

 

Οι παραπάνω περιορισμοί, ωστόσο, αφορούν προς το παρόν μόνο εφαρμογές τρίτων, κάτι που σημαίνει ότι τυχόν εργοστασιακό λογισμικό της συσκευής που παρέχει ανάλογη δυνατότητα, όπως το Mi Dialer της Xiaomi, θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)