Η προσφορά του τεχνολογικού μεγιστάνα, Έλον Μασκ, ήταν προφανώς πολύ καλή για να απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο και τους υπόλοιπους μετόχους του Twitter.
Όλα συνέβησαν με ραγδαίους ρυθμούς, αφού ήταν μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη αποφάσισε να επενδύσει στη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα, αγοράζοντας αρχικά το 9,2% των μετοχών της.
Σύντομα γνωστοποίησε τις προθέσεις του για ριζικές αλλαγές στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου, κάτι που έφερε σωρεία αμφιλεγόμενων αντιδράσεων.
Προφανώς το 9,2% δεν του αρκούσε για να μπορέσει να προχωρήσει αυθαίρετα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που οραματιζόταν, οπότε μετά από λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση για εξαγορά ολόκληρης της εταιρίας, έναντι 54,20$ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (~41 δισεκατομμύρια Ευρώ)!
Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες ποσό, που τελικά ήταν αρκετό για να του εκπληρώσει την επιθυμία να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εντυπωσιακής συμφωνίας, ο Έλον Μασκ μεταξύ άλλων δήλωσε:
Η ελευθερία του λόγου αποτελεί θεμέλιο μίας λειτουργικής δημοκρατίας, και το Twitter είναι μία ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται ζωτικής σημασίας θέματα για την ανθρωπότητα. […]
Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, ενισχύοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, μετατρέποντας τους αλγόριθμους σε «ανοιχτού κώδικα» για αύξηση της εμπιστοσύνης, εξαλείφοντας τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που παράγουν σπαμ, και ταυτοποιώντας όλους τους ανθρώπους.
Εάν όντως πραγματοποιήσει ειλικρινώς τα προαναφερθέντα, το Twitter αδιαμφισβήτητα θα ανακτήσει τη φήμη και το ποιοτικό του επίπεδο, χαρακτηριστικά τα οποία έχει χάσει εξαιτίας των αδιάφανων όρων χρήσης του, αλλά και των αμέτρητων ψεύτικων λογαριασμών που το περικλείουν.
Οι αμφιβολίες, παρ’ όλα αυτά, παραμένουν, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι παραπάνω υποσχέσεις είναι εικονικές.
Εικόνα ανάρτησης: Financial Times