Η Samsung μπλοκάρει τα AI εργαλεία στις εταιρικές συσκευές της, απαγορεύοντας τη χρήση από υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε στις: στις 20:36
135 0


Ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση φαίνεται να κρατάει η Samsung σχετικά με τις πολυάριθμες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, που το τελευταίο διάστημα ανθούν και πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως.

 

Με υπόμνημα που απέστειλε στους υπαλλήλους του, ο κορεάτικος κολοσσός τους ζητά να παύσουν τη χρήση εργαλείων και υπηρεσιών AI τρίτων εταιρειών, όπως το ChatGPT, καθώς συντρέχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας που οι ίδιοι ενδέχεται να μην αντιλαμβάνονται.

 

 

Οι ανησυχίες της Samsung προφανώς βασίζονται στο γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες αποστέλλουν τα δεδομένα που εισάγουν οι χρήστες, στους προγραμματιστές τους, ώστε να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του λογισμικού.

Συνεπώς, εάν οι εργαζόμενοι τις χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικούς σκοπούς, είναι πιθανό τα ευαίσθητα εταιρικά στοιχεία που θα πληκτρολογήσουν, να διαρρεύσουν.

 

Η Samsung, λοιπόν, προχώρησε σε αποκλεισμό της πρόσβασης σε τέτοιες εφαρμογές στις εταιρικές συσκευές της, ενώ προέτρεψε άπαντες να μην ανεβάζουν επαγγελματικά δεδομένα σε αυτές, ούτε μέσω των προσωπικών τους συσκευών, προειδοποιώντας ακόμα και με απόλυση.

 

 

Το εσωτερικό μήνυμα που απεστάλη στο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει ως εξής:

Το επιτελείο επαναξιολογεί μέτρα προστασίας ώστε να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο περιβάλλον για ασφαλή χρήση παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δημιουργικότητα και η αποδοτικότητα των υπαλλήλων.

Ωστόσο, μέχρι να προετοιμαστούν αυτά τα μέτρα, περιορίζουμε προσωρινά τη χρήση παραγωγικού AI.

Σας ζητούμε να ακολουθήσετε πιστά αυτή την πολιτική ασφαλείας μας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υποκλαπούν ή να διαρρεύσουν εταιρικές πληροφορίες, κάτι που θα οδηγήσει σε πειθαρχικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της απασχόλησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό, πηγές ανέφεραν ότι υπάλληλοι της Samsung είχαν διαρρεύσει εν αγνοία τους απόρρητο πηγαίο κώδικα της εταιρείας, ανεβάζοντάς τον στο ChatGPT.

 

 

εικόνα άρθρου: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)