«Έπεσε» ένα από τα μεγαλύτερα sites πώλησης ναρκωτικών στο dark web, 288 συλλήψεις σε 9 χώρες

Δημοσιεύτηκε στις: στις 17:18
92 0


Μία γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμβολή πολυάριθμων χωρών, απέφερε σπουδαίο αποτέλεσμα καθώς κατάφερε κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στον χώρο του «σκοτεινού διαδικτύου»: τη σύλληψη 288 ατόμων που σχετίζονται με την αγορά ή την πώληση ναρκωτικών ουσιών σε αυτό.

 

Ειδικότερα, στην ειδική επιχείρηση με το κωδικό όνομα «SpecTor», συνεργάστηκαν συνολικά εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ελβετία, η Βραζιλία και η Αμερική.

Οι αρχές προχώρησαν σε συνολικά 288 συλλήψεις, από τις οποίες οι 155 ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κατέσχεσαν το ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό των 50,8€ εκατομμυρίων, που βρέθηκε τόσο σε μετρητά, όσο και σε μορφή ψηφιακών συναλλαγμάτων, αλλά και 850 κιλά ναρκωτικών, όπως επίσης και 117 πυροβόλα όπλα.

 

Παράλληλα, το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Europol ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να αναστείλουν τη λειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων παράνομων ηλεκτρονικών καταστημάτων στο dark web, και συγκεκριμένα του Monopoly Market.

 

 

Το Monopoly Market βρισκόταν στον «αέρα» από το 2019, και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν ένα “στέκι” εγκληματιών, από όπου αγόραζαν και πουλούσαν ναρκωτικά.

Μάλιστα, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έχει, πλέον, στα χέρια της την πλήρη λίστα όλων των αγοραστών από την ιστοσελίδα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες επιπλέον συλλήψεις διεθνώς.

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το deep και dark web, πατήστε εδώ.

 

εικόνα άρθρου: Freepik

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)