Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο YouTube

113 0


Η μία μετά την άλλη, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής σπεύδουν να ενσωματώσουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στις πλατφόρμες τους, προκειμένου να συμβαδίσουν με την τάση της εποχής.

 

Μετά την Meta, που πρόσφατα ανακοίνωσε την εισαγωγή AI δυνατοτήτων στο Messenger, τώρα και η Google αποκάλυψε την επερχόμενη προσθήκη ανάλογων εργαλείων στο YouTube.

 

Ειδικότερα, ο διαδικτυακός κολοσσός ετοιμάζει έναν επαναστατικό τρόπο αυτόματης μεταγλώττισης των βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και το υφιστάμενο λογισμικό της υπηρεσίας Aloud, το οποίο και σκοπεύει να αναβαθμίσει ριζικά.

 

Το Aloud αρχικά απομαγνητοφωνεί ένα βίντεο, και στη συνέχεια παραδίδει το κείμενο στον χρήστη για έλεγχο και επεξεργασία. Στη συνέχεια, το μεταφράζει σε άλλες γλώσσες και δημιουργεί, παράλληλα, την ψηφιακή του φωνητική ανάγνωση για κάθε μία από αυτές.

 

 

Το εργαλείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμών, και είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

 

Μέσα στο 2024, η Google σκοπεύει να προσθέσει όχι μόνο περισσότερες γλώσσες, αλλά και περισσότερο ρεαλισμό, με αυξημένη εκφραστικότητα προσώπου ανάλογη με το μεταγλωττισμένο κείμενο, όμοια φωνητική απόχρωση του τεχνητού αποτελέσματος με την αυθεντική φωνή του δημιουργού, και συγχρονισμό χειλιών!

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)