Και η Dell στον “χορό” των… απολύσεων, απομακρύνει το 5% των εργαζομένων της

62 0


Ασταμάτητη και καθολική δείχνει να είναι η βαθιά ύφεση που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ένας τεχνολογικός κολοσσός μετά τον άλλο, απολύουν διαδοχικά τεράστιο μερίδιο του ανθρώπινου δυναμικού τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δυσοίωνο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι παρούσες οικονομικές συνθήκες.

 

Μετά την Meta, την Google και την Microsoft, σειρά παίρνει η πασίγνωστη κατασκευάστρια υπολογιστών Dell, η οποία πρόκειται να απολύσει περίπου 6.650 υπαλλήλους, ήτοι το 5% του συνολικού προσωπικού της.

 

Η εταιρεία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχτηκε πως τα προηγούμενα μέτρα μείωσης κόστους που έλαβε, όπως η παύση νέων προσλήψεων και οι περιορισμοί στα επαγγελματικά ταξίδια, αποδείχτηκαν ανεπαρκή, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «σαθρή κατάσταση» στην αγορά, με «αβέβαιο μέλλον».

 

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών γνωρίζουν αξιοσημείωτη παρακμή, με την Dell να καταγράφει μείωση της τάξεως του 37% κατά την περίοδο των εορτών, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο την περσινή χρονιά.

 

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε πως οι απολύσεις αυτές κρίνονται απαραίτητες για την «μακροπρόθεσμη υγεία και επιτυχία» της, ενώ η αναγκαία αναδιοργάνωση των τμημάτων που θα ακολουθήσει, θα είναι μία ευκαιρία για αύξηση της αποδοτικότητας και της πρωτοπορίας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)