Καλά πήγε αυτό: Η νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της Google έκανε λάθος στην παρουσίασή της

91 0


Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης καλπάζουν το τελευταίο διάστημα, και η Google φαίνεται πως βιάστηκε να δημοσιοποιήσει το δικό της AI εργαλείο, προκειμένου να “προλάβει” τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα το ChatGPT, που σύντομα θα ενσωματωθεί στο Bing της Microsoft.

Όμως, ως γνωστόν, όποιος βιάζεται… σκοντάφτει, και αυτό ακριβώς έπαθε ο τεχνολογικός κολοσσός με το Bard, τη νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, που σκοπεύει και αυτή να ενσωματώσει στη δική της μηχανή αναζήτησης.

 

Το Bard δεν ξεκίνησε «με το δεξί», αφού στην πρώτη του δημόσια παρουσίαση, απάντησε με εσφαλμένες πληροφορίες σε ερώτηση του παρουσιαστή.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Bard ρωτήθηκε «ποιες καινούριες ανακαλύψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, μπορώ να αναφέρω στο 9χρονο παιδί μου;», και έδωσε τρεις απαντήσεις, μεταξύ των οποίων και μία που έλεγε ότι το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο «τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες ενός πλανήτη εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος».

 

Αυτό είναι λάθος, αφού στην πραγματικότητα η πρώτη φωτογραφία ενός εξωηλιακού πλανήτη τραβήχτηκε το 2004, από το τηλεσκόπιο VLT.

 

Η Google σχολίασε το γεγονός, τονίζοντας τη σημασία της αυστηρής δοκιμαστικής διαδικασίας, η οποία όπως σημείωσε ξεκινά αυτή την εβδομάδα, ενώ δεσμεύτηκε να συνδυάσει τόσο τις δικές τις εσωτερικές δοκιμές, μαζί με το εξωτερικό feedback που της παρέχεται, ώστε η τελική έκδοση του Bard να διακρίνεται για την ποιότητα και την εγκυρότητά του.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The Epoch Times

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)