Καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση σε ξένα προφίλ του Twitter χωρίς σύνδεση

807 0


Σε (άλλη μία) “αψυχολόγητη” κίνηση προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Twitter, αφαιρώντας τη δυνατότητα από τους επισκέπτες της πλατφόρμας που δεν διατηρούν λογαριασμό, να προβάλλουν το περιεχόμενο κάποιου προφίλ ή σελίδας, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

 

Οι μη συνδεδεμένοι χρήστες πλέον, έρχονται αντιμέτωποι με ένα αναγκαστικό παράθυρο σύνδεσης, όταν προσπαθούν να επισκεφτούν ακόμη και κάποιο δημόσιο προφίλ του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

 

Αρχικά, η κοινότητα θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο τεχνικό σφάλμα, καθώς το Twitter δεν είχε ανακοινώσει επίσημα αυτή την αλλαγή.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Έλον Μασκ έσπευσε να «ξεδιαλύνει το τοπίο», αναφέροντας σε tweet του ότι «πολλές εκατοντάδες οργανισμοί» αντλούσαν δεδομένα από την πλατφόρμα «ακραία επιθετικά, σε βαθμό που επηρέαζε την πραγματική εμπειρία των χρηστών», και συνεπώς το μέτρο ήταν απαραίτητο, τουλάχιστον προσωρινά, καθώς όπως λέει κλείνοντας, είναι «ανοιχτός» σε εναλλακτικές ιδέες.

 

Προς το παρόν, είναι άγνωστο το εάν και κατά πόσο αυτή η ενέργεια θα επηρεάσει την λειτουργικότητα του προγραμματιστικού API της εφαρμογής, όπως και τα υφιστάμενα ενσωματωμένα widgets που χρησιμοποιούν εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως.

Όπως παρατηρούμε, μέχρι στιγμής όλα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως πριν.

 

εικόνα άρθρου: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)