Καταρρέει η φετινή διεθνής έκθεση τεχνολογίας CES 2022 λόγω κορωνοϊού

157 0


Η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού φαίνεται πως ανατρέπει για άλλη μια φορά τα σχέδια των διοργανωτών της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας στον κόσμο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή διεθνής έκθεση τεχνολογίας CES 2022 βρίσκεται “στον αέρα” , εξαιτίας της πρόσφατης έξαρσης του κορωνοϊού παγκοσμίως, αλλά και της καινούριας μετάλλαξής του, που έκανε την εμφάνισή της.

 

Η έκθεση CES είχε λάβει χώρα διαδικτυακά πέρυσι, λόγω πανδημίας, ενώ φέτος σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί κανονικά. Τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο, οδήγησαν πολλές μεγάλες εταιρίες που θα παρευρίσκονταν, να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα, την αρχή έκανε η T-Mobile, και ακολούθησαν οι Amazon, AT&T, Lenovo, Meta, Twitter, Pinterest και πολλοί άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, μαζί με σειρά από αμερικανικά ΜΜΕ που θα κάλυπταν δημοσιογραφικά το γεγονός, ενώ κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται και ο αριθμός των ακυρώσεων.

 

Η εταιρία διοργάνωσης, παρόλα αυτά, δείχνει αισιόδοξη πως η έκθεση εν τέλη θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αναφέρει πως μέχρι στιγμής 42 εκθέτες έχουν αναιρέσει τη συμμετοχή τους, όμως προστέθηκαν άλλοι 60, οπότε το πρόσημο είναι θετικό.

 

Όλα θα κριθούν από την στάση των υπόλοιπων επώνυμων συμμετεχόντων. Η διεξαγωγή της έκθεσης είναι ήδη αμφίβολη, ενώ αν οι ακυρώσεις πληθύνουν ακόμη περισσότερο, είναι πολύ πιθανό να ματαιωθεί.

 

Σημειώνεται πως η CES 2022 είναι προγραμματισμένη για τις 5 – 8 Ιανουαρίου, στο Λας Βέγκας της Αμερικής.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: MacRumors

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)