Τίτλοι τέλους για δεκάδες BlackBerry, δεν θα λειτουργούν από τις 4 Ιανουαρίου

155 0


Με τη νέα χρονιά που έρχεται, η BlackBerry φαίνεται αποφασισμένη να αφήσει πίσω της ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της.

 

Η εταιρία σκοπεύει να «εκτελέσει» δεκάδες παλαιότερα μοντέλα της, την τέταρτη ημέρα του νέου έτους, καταργώντας σχεδόν κάθε βασική λειτουργική τους δυνατότητα.

Πρόκειται για οριστική παύση της εύρυθμης λειτουργίας των συσκευών, και όχι για απλή λήξη της υποστήριξης, όπως συμβαίνει συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε έκδοση του λειτουργικού συστήματος της BlackBerry (<BlackBerry OS 7.1 , BlackBerry 10 , <BlackBerry PlayBook OS 2.1), τόσο κινητές συσκευές, όσο και tablets, θα αντιμετωπίζουν προβλήματα ή και πλήρη αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων, αποστολής γραπτών μηνυμάτων, σύνδεσης στο διαδίκτυο, και άλλων.

Μέσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά κινητά που ανέδειξαν τις προηγούμενες δεκαετίες την BlackBerry ως την κορυφαία στο είδος της, όπως η σειρά Bold, Curve, και Torch.

 

Το τέλος εποχής, λοιπόν, έρχεται στις 4 Ιανουαρίου του 2022, και είναι αμετάκλητο.

 

Τα νεότερα smartphones της BlackBerry που «τρέχουν» Android, φυσικά δεν επηρεάζονται από τα παραπάνω.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πολλαπλές απέλπιδες προσπάθειες της εταιρίας να ανακάμψει και να επανέλθει δυναμικά στον χώρο της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων. Μέχρι τώρα, κάθε τέτοια απόπειρα έχει αποτύχει παταγωδώς, με τον άλλοτε τεχνολογικό κολοσσό να αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι μάλλον οι «χρυσές» του εποχές δεν θα επιστρέψουν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)