Καταρρέει το Bitcoin για άλλη μία φορά, έχασε τη μισή του αξία μέσα σε 6 μήνες

Δημοσιεύτηκε στις: στις 11:01
141 0


Άσχημη περίοδος (και αυτή) για τους υποστηρικτές του Bitcoin, αφού το αγαπημένο τους κρυπτονόμισμα βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε σοβαρή ύφεση, καταγράφοντας πτώση που αγγίζει το 50% της συνολικής του αξίας, μέσα σε μόλις 6 μήνες.

 

Πιο συγκεκριμένα, η πολλοστή κατάρρευση του δημοφιλούς άυλου συναλλάγματος το οδήγησε από τα 57.000€ κατά τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, στα 28.500€ μόλις χθες.

 

«Το μέλλον των χρημάτων», όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι ένθερμοι θαυμαστές του, μάλλον δεν είναι και τόσο λαμπρό, αφού τέτοιες εντυπωσιακές αστάθειες μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν στους επενδυτές, που σπεύδουν τις τελευταίες ώρες να πουλήσουν το κεφάλαιό τους, για να αποφύγουν μεγαλύτερες απώλειες.

Μέσα σε μόνο ένα 24ωρο, πουλήθηκαν Bitcoins που αντιστοιχούν σε περίπου 475 εκατομμύρια δολάρια.

 

Η εντυπωσιακή κάθοδος δεν φαίνεται να οφείλεται σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο, παρά στη γενικότερη αμφίρροπη κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ενδεχομένως την κατάργηση της πολιτικής μηδενικού επιτοκίου στην Αμερική (ZIRP).

 

Φυσικά, όπως θα ήταν αναμενόμενο, η πορεία του Bitcoin αντικατοπτρίζεται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα της αγοράς, αφού σχεδόν όλα σημειώνουν πτώση τον τελευταίο καιρό.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)