Καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα – Απώλειες ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων

163 0


Άσχημη περίοδος για τα κρυπτονομίσματα, και σίγουρα πολύ κακή χρονική στιγμή για τους κατόχους τους.

 

Μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων γνώρισε μία ξαφνική και γιγάντια παρακμή, αφού η αξία του συνόλου των υπαρχόντων άυλων συναλλαγμάτων κατέρρευσε σημαντικά, μετά από μία σειρά από αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις.

 

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Μαΐου, όταν ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του θα παύσει να δέχεται Bitcoin ως μέσο πληρωμής, αφού ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία παραγωγής του εν λόγω κρυπτονομίσματος προκαλεί μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον, κάτι που θέλει να αποφύγει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αξία του Bitcoin να πέσει άμεσα κατά 12%, και έπειτα η κατάσταση έγινε χειρότερη με κάποια επιπλέον αμφιλεγόμενα tweets που δημοσίευσε ο ίδιος στην πλατφόρμα Twitter.

 

Η μεγάλη πτώση ήρθε την Τετάρτη 19 Μαΐου, όταν η Κίνα εφάρμοσε αποκλεισμό χρήσης και αποδοχής κρυπτονομισμάτων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της χώρας. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση και σε άλλες κινέζικες επιχειρήσεις και οικονομικά ινστιτούτα, να σταματήσουν να δέχονται ψηφιακά συναλλάγματα ως τρόπο πληρωμής.

 

Αυτή η αλληλουχία δυσοίωνων γεγονότων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσε εκτεταμένο πανικό στους επενδυτές, με μία τεράστια μερίδα κατόχων να σπεύδουν να πουλήσουν τα αποθέματα κρυπτονομισμάτων τους.

 

Κάπως έτσι, το Bitcoin και πολλά ακόμα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum και το Dogecoin, υπέστησαν μεγάλη μείωση αξίας, φτάνοντας σε χαμηλό τριμήνου ή και τετραμήνου. Οι συνολικές απώλειες της αγοράς εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ!

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Maroof HS CPA

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)