Κλείνει το Yahoo Answers μετά από 16 χρόνια

201 0


Μία από τις θρυλικότερες και μακροβιότερες πλατφόρμες ερωτοαπαντήσεων στο ίντερνετ, ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει, αφού σύντομα θα πάψει να υπάρχει.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Yahoo Answers, μία ειδική πλατφόρμα ερωτήσεων/απαντήσεων που ανέπτυξε η Yahoo το 2005, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία παλαιότερα, θα σταματήσει να λειτουργεί σε λιγότερο από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου. Από εκείνη τη μέρα και μετά, το αμέτρητο περιεχόμενο που σήμερα διατηρεί θα διαγραφεί, και οι επισκέψεις θα ανακατευθύνονται στην κεντρική σελίδα της Yahoo.

 

Το Yahoo Answers ήκμασε την πενταετία 2005 – 2010, όταν αποτελούσε μία από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες Q&A του κόσμου. Εκεί, χιλιάδες κόσμος καθημερινά έθετε τις απορίες του πάνω σε οποιοδήποτε θέμα τον απασχολούσε, και λάμβανε δεκάδες απαντήσεις από άλλους χρήστες σχεδόν άμεσα. Μάλιστα, πολλές φορές ανάμεσα στις χιλιάδες ερωτήσεις ανέβαιναν και μερικές αστείες ή ανούσιες, με τους υπόλοιπους χρήστες να μην χάνουν την ευκαιρία να τρολάρουν ο ένας τον άλλο με μπόλικη δόση χιούμορ.

 

Τα επόμενα χρόνια, με την ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων και την εμφάνιση περισσότερων ανάλογων υπηρεσιών, το Yahoo Answers έχασε τη λάμψη του και σιγά σιγά βγήκε από τον “χάρτη”.

 

Η πλατφόρμα θα πάψει να δέχεται υποβολές νέων ερωτήσεων από τις 20 Απριλίου, ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα τους (ερωτήσεις, απαντήσεις, λίστες κτλ.) έως τις 30 Ιουνίου.

 

Η Yahoo, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της μειωμένης δημοτικότητας της υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια, και της ανάγκης να διοχετευθούν οι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό που αυτή απασχολούσε σε άλλους τομείς της εταιρίας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Mashable

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)