Κρυφή λειτουργία της Samsung κλειδώνει κλεμμένες τηλεοράσεις της

161 0


Με αφορμή μία πρόσφατη μεγάλη ληστεία σε αποθήκη ηλεκτρονικών της ίδιας της Samsung στην Νότια Αφρική, όπου εκλάπησαν πολλές τηλεοράσεις της εταιρείας, η Samsung τώρα αποκαλύπτει ότι τοποθετεί εδώ και καιρό ειδικό λογισμικό σε όλα της τα μοντέλα, που της επιτρέπει να “κλειδώνει”, ουσιαστικά να αχρηστεύει δηλαδή, προϊόντα της σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να μπλοκάρει το σύνολο των κλεμμένων τηλεοράσεων από την παραπάνω κλοπή.

 

Η συγκεκριμένη λειτουργία ονομάζεται “Samsung TV Block” , και είναι ήδη προεγκατεστημένη σε όλες τις τηλεοράσεις της Samsung παγκοσμίως. Η εταιρεία δήλωσε ότι το λογισμικό αυτό εξασφαλίζει ότι οι τηλεοράσεις θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, που κατέχουν απόδειξη αγοράς.

 

Το Samsung TV Block σκανάρει τον σειριακό αριθμό της κάθε τηλεόρασης, κάθε φορά που αυτή συνδέεται στο διαδίκτυο. Εάν αυτός βρεθεί στην ειδική βάση δεδομένων που διατηρεί η εταιρεία για τα κλεμμένα μοντέλα, τότε αυτομάτως η τηλεόραση παύει να λειτουργεί.

 

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, ακόμη γνωστό, εάν αυτή η μέθοδος θα αφορά μόνο μαζικές κλοπές από εργοστάσια και καταστήματα, ή θα εξυπηρετεί και περιπτώσεις κλοπών από ιδιώτες.

 

Η Samsung, παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει ότι εφόσον υπάρχει αποδεικτικό αγοράς μίας συσκευής που έχει κλειδωθεί μέσω του TV Block, μπορεί να προχωρήσει σε άρση του κλειδώματος.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)